Man vienmēr ir bijis bail gatavot suflē. Jo, lai iegūtu labu un pufīgu suflē ir gan jāsver tā sastāvdaļas, gan jātrāpa pareizā temperatūra krāsnī, gan jāuzpasē pats cepšanas process…. Bet, kad cepu šīs tik viegli pagatavojamās fritatas, gribot negribot sanāca – suflē! Nu, vismaz pēc konsistences :) Jo struktūra bija tomēr nedaudz smagāka. Bet garša – mmmm….!!
Cepšanai izmantoju suflē trauciņus, bet var ņemt arī lielākas (7 cm) mafinu formas. Brokoļus var aizstāt ar puķkāpostu.
Izejvielas (4 gab.):
- 110 g brokoļu
- 125 g rīvēta Čedaras vai kāda cita stiprāka siera
- 4 tējk. rīvēta parmezāna siera
- 6 olas
- 150 g biezpiena vai mājas siera
- Provansas garšviela vai žāvēta raudene
- sāls un pipari pēc garšas
Gatavošana:
- Krāsni uzsilda uz 190C.
- Brokoļu rozetītes salauž mazos gabaliņos un sadala pa visām 4 formiņām. Liek uz 3 minūtēm mikroviļņu krāsnī, lai tās kļūtu nedaudz mīkstākas.
- Pēc izņemšanas no mikroviļņu krāsns, apber ar Čedaras sieru un parmezānu.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olas un tām pievieno biezpienu/mājas sieru. Pieliek Provansas garšvielu vai raudeni. Sāli un piparus pēc garšas. Kārtīgi izmaisa.
- Olu-biezpiena masu lej formiņās pa virsu brokoļiem un sieram.
- Ņem karoti un formiņu saturu kārtīgi izmaisa.
- Liek krāsnī (190C) un cep aptuveni 30 minūtes – līdz virspuse kļūst brūna un paceļas pa virsmaz pāris centimetriem. Pasniedz uzreiz pēc izņemšanas no krāsns!
Iedesma: Kalyn’s Kitchen
Atbildēt