Šodien gāju ciemos. Bija maz maz laika kaut ko gatavot ciemakukulim, jo ārā spīdēja saule un gribējās vairāk laika atlicināt pastaigai un svaigā gaisa ķeršanai – tāpēc tapa kaut kas no kūku klasikas – marmorkūka.
Marmorkūku būs jautri gatavot kopā ar bērniem, jo pats kūkas veidošanas un abu masu (šokolādes un parastās baltās mīklas) kopā jaukšanas process ir interesants un māksliniecisks!
Izejvielas:
- 225g sviests, istabas temperatūrā
- 225g smalkais cukurs
- 4 olas
- 225g milti, sajaukti ar 1.5 tējk. cepamo pulveri
- 3 tējk. piens
- 1 tējk. vaniļas ekstrakts
- 4 tējk. kakao pulvera
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 180C (gāzes krāsni – 160C). Ietauko apaļo kūkas formu. Ar mikseri saputo kopā šādā kārtībā – sviestu, cukuru, olas (pa vienai), miltus, pienu un vaniļas ekstraktu. Puto, līdz veidojas viendabīga masa.
- Sadala masu 2 bļodās vienādās daļās. Vienā no bļodām iemaisa kakao pulveri.
- Ņem 2 ēdamkarotes un abu bļodu saturu pa karotei (pamīšus baltā un šokolādes karote) liek kūkas formā. Kad mīkla no abām bļodām izlikta, kūkas formu ar mīklu sakrata horizontālā virzienā, lai tās virsa izlīdzinātos. Ar karoti ar apļveida kustībām, lēni maisot veido marmora rakstu mīklā.
- Cep 45-55 minūtes, līdz uz kūkā iedurta sērkociņa vairs nelīp mīkla. Izņem no krāsns un atstāj atdzist pirms izņemšanas no formas.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt