Ātrs un ļoti sātīgs ēdiens. Pavasarīgs ēdiens. Brokastu vai vakariņu ēdiens. Šī omlete ir ļoti garda! Turklāt vienkāršs veids, kā izmantot sparģeļus, ja tikai vēl mācāties ar tiem apieties.
Omletes cepšanā viss, manuprāt, atkarīgs no:
- labas kvalitātes olām
- pareizas temperatūras pannas, ka tiek lietas virsū sakultās olas
- nepieraujoša panna
Izejvielas (1 pers):
- 3 mazas vai 2 lielākas olas
- pāris karotes skābā krējuma
- sāls
- 50 g rīvēta siera (es ņēmu Grijēras sieru)
- 4 sparģeļi
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Trauciņā sakuļ olas ar krējumu un pievieno sāli.
- Uzvāra ūdeni. Sparģeļiem nogriež cietos, kokainos galus (tos var izmantot zupas gatavošanā), atstājot tikai augšējo daļu – kādus 10 cm. Tad šos galus sagriež uz pusēm vai 3 daļās gareniski. Liek bļodiņā ielietā vārošā ūdenī (tā, lai sparģeļi būtu noklāti), bļodu pārklāj un atstāj uz 4-5 minūtēm.
- Uzkarsētā eļļā pannā lej sakulto olu masu un cep uz vidējas uguns apt.1 minūti. Tad omletes vidū gareniskā strīpiņā ber rīvēto sieru un tam pa virsu liek sparģeļus (skat.foto zemāk!). Cep, kamēr apakša omletei gaiši brūna un virspuse vairs nav pilnīgi šķidra.
- Omleti noslidina no pannas uz šķīvja un maliņas saceļ uz vidu, gandrīz noklājos visus sparģeļus un izkusušo sieru. Pasniedz nekavējoties!
Paula says
sviestiņā! sviestiņā jācep vai vēl labāk ghee sviestā :) tā sviestā ceptas olas smarža vienmēr saistās ar omīti un bērnību :)
priekā!
Linda says
Paula, nevaru nepiekrist! Man arī patīk sviestu izmantot ne tikai omleti cepot :) Šoreiz gan izvēlētos eļļu.