Objektīvu apstākļu notikušais un ieilgušais klusums ‘Lindas Virtuvē’ ir beidzies. Vakari paliek vēsi un tumši, pa āru dzīvoties nav liela prieka, tāpēc jāpievēršas ēdienbaudām!
Pirms kāda laika gatavoju cūkgaļas gabaliņus ķīniešu gaumē. Amats bija rokā un šoreiz pieķēros liellopam tikpat ķīniskā interpretācijā – ar austeru mērci. Piedevas gaļai – brokoļi, sēnes, citi dārzeņi. Gaļiņa iemarinējas ļoti ātri, austeru mērce piedod unikālu aromātu, ko nesajaut ar kādu citu. Ja šo mērci vēl neesat savā virtuvē ieviesuši, tad tagad ir īstais brīdis – tā pēc konsistences ir bieza, pēc garšas – sāļi salda. Labi der ar sarkano gaļu. Austeru mērci piedāvā gan Santa Maria, gan Blue Dragon. Fotogrāfijās mērce nav īpaši redzama – bet gaļa rezultātā ir ļoti mīksta un izteikti garšo pēc marinādes.
Sastāvdaļas (3 personām):
- 500 g liellopa filejas, sagriezta plānās šķēlītēs
Marinādei:
- 5 ēdamk. austeru mērces
- 1 ēdamk. sojas mērces
- 1 ēdamk. cukura
- 2 daiviņas ķiploka, izspiestas cauri ķiploku spiedi
- 2 cm ingvera saknes, sarīvētas
- sezama eļļa un olīveļļa cepšanai
Dārzeņi:
- 1 brokolis, sadalīts gabaliņos
- 150 g šampinjonu, sagriezti šķēlītēs
- 1 paliels sīpols, sagriezts palielos gabalos
- 2 paprikas, sagrieztas loksnītēs
- + 1 ēdamk.sojas mērces
Gatavošana:
- Pagatavo marinādi, sajaucot visas tās sastāvdaļas. Iemarinē gaļas gabaliņus, paturot tos marinādē 20 minūtes. Pēc tam gaļu pāris minūtes apcep uzkarsētā olīveļļā un sezama eļļā (vislabāk wok pannā). Svarīgi gaļu nepārcept – tā ir fileja bez taukiem un ātri var kļūt sausa. Gaļu ņem nost no pannas un noliek siltumā, kamēr cepas dārzeņi.
- Tai pašā pannā eļļās apcep dārzeņus, vienmērīgi maisot. Arī svarīgi nepārcept, lai tie saglabātos krāsaini un vēl nedaudz kraukšķīgi. Pašās beigās pievieno sojas mērci un vēlreiz izmaisa.
- Pasniedz, uz šķīvja apakšā liekot dārzeņus, pa virsu – liellopa gaļas gabaliņus marinādes mērcē. Ideāli der kopā ar rīsiem vai olu nūdelēm.
Atbildēt