Šī pikantā mērce ir ideāla piedeva lasim – ceptām, tvaicētām utt. Receptes izcelsme – mana vīramāte no Zviedrijas, kas ir jūras produktu gatavošanas speciāliste. Kad pirmo reizi pagaršoju šo ananāsu mērci, zināju, ka gribēšu recepti, lai tālāk to gatavotu pati savās mājās. Tagad šī mērce ir kļuvusi par tradicionālu recepti mūsu ģimenē. Neturēšu sveci zem pūra un nodošu to izmēģināšanai arī jums. Lai gardi :)
Izejvielas (6 pers):
- 400 g skābais krējums
- 3 ēdamkarotes (vai pēc garšas) franču sinepes
- puse bundžas no gabaliņos sagrieztiem, konservētiem ananāsiem savā sulā, sula nolieta
- 1 tējk. cukura (var nelikt, jo mērce dēļ ananāsiem iegūs savu saldumu jebkurā gadījumā)
- sāls un citronpipari pēc garšas
Gatavošana:
Visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc mērces bļodā un pasniedz pie cepta/tvaicēta laša.
Laura says
paldies par šo recepti, gašoja ļoti labi :) :)
Linda says
Priecājos :) Laimīgu 2013.!