Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Siltie gaileņu salāti ar bietēm

August 13, 2013 Leave a Comment

Siltie gaileņu salāti ar jaunajām bietēm - 16

Šie salāti blogā jau ir otrie siltie salāti ar gailenēm – pirmajos tandēmā bija sviesta pupiņas, bet šoreiz galvenajā lomā – mīkstas un siltas jaunās vārītās bietes. Salāti derēs veģetāriešiem un garšos visiem, kam patīk vienkāršas, ‘nesamocītas’ garšas un daudz daudz dārzeņu uz šķīvja.

Izejvielas (4 pers):

  • 600 g gailenes, notīrītas
  • 1 tējk.cukura
  • šķipsniņa sāls
  • 2 mazāki vai 1 liels sīpols, sagriezts palielos gabalos
  • 1 mazs cukini, sagriezts plānās ripiņās
  • 2 vidēja izmēra bietes
  • 1 selerijas kāts, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs
  • 200 g ķiršu tomātiņu, pārgriezti uz pusēm
  • mērcei – 2 ēdamk.olīveļļas, 2 ķiploka daiviņas, 1 tējk. citrona sulas
  • pārbēršanai, ja ir – dīgsti (es ņēmu koriandra/kinzas dīgstus) vai garšaugi

Gatavošana:

  1. Vāra bietes, kamēr tās ir mīkstas (vārīšanas ilgums atkarīgs no bietes diametra).
  2. Uzkarsētā eļļā uz pannas 1 minūti cep sīpolu gabalus, pievieno sāli un cukuru. Tad liek klāt gailenes un sagaida, kamēr no gailenēm sāk izdalīties ‘sula’. Cep vēl 2 minūtes. Liek klāt cukini šķēlītes, apmaisa un cep uz mazas liesmas vēl 1 minūti.
  3. Pagatavo mērci, sajaucot olīveļļu, caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku un citrona sulu.
  4. Vēl siltas bietes sagriež šķēlītēs. Liek uz šķīvjiem, kārtojot kopā ar cepto sēņu masu, tomātiem un seleriju. Pārlej ar mērci. Ja vēlas, beigās salātus pārkaisa ar dīgstiem vai zaļumiem.

Varianti:

  • Gaļas mīlētāji salātiem var pievienot mazos gabaliņos apceptu bekonu vai žāvētu gaļiņu.
  • Ja nav vēlēšanās gatavot un pievienot mērci atsevišķi, ceptajai sēņu masai cepšanas beigu posmā pievieno saldo krējumu.
  • Seleriju var aizvietot ar gurķi vai skābu ābolu.
  • Mērcei var izmantot garšaugu pesto.

Siltie gaileņu salāti ar jaunajām bietēm - 15

Filed Under: Salāti Tagged With: Bez laktozes, Cukīni, Gailenes, Ķiršu tomāti, Sarkanās bietes, Selerija, Sēnes, Tomāti, Vasara, Veģetāri

« Koftas ar jaunajiem sakņu dārzeņiem
Melleņu un kokosriekstu kūka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Vēlies biezpiena šokolādes sieriņus pagatavots mājās pats? Tas ir vienkāršāk nekā tu domā! Jauna recepte blogā: https://t.co/GEDdJPv9sU March 8, 2018 11:05
  • Aktuāla gavēņa laika recepte, ja esi atteicies no olām, cukura un piena produktiem - auzu pārslu un kokosriekstu ce… https://t.co/gex5M9GHzb February 28, 2018 10:28
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Konservēti tomāti Koriandrs Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in