Vēl vieni mafini. Šie ir īpaši, jo garšu kombinācija šķiet gan dabiska, gan neparasta reizē. Noteikti iesaku uzcept tiem, kam patīk un garšo ingvers. Pati ļoti mīlu ingveru jebkādā formā – marinētu pie suši, svaigu tējā, ēdienā…. Tāpēc dabiski likās pamēģināt tos iecept arī mafinos. Pirmo reizi izmantoju arī bumbieri – to iesaku ņemt diezgan stingru (bet ne pavisam cietu!), lai tas cepoties neizšķīstu. Šoreiz izmantoju jau gatavus ingvera cukātus (iegādājos Centrāltirgū, cik atceros maksāja ap 5 EUR/kg), bet nākamreiz tos mēģināšu gatavot pati (recepte ŠEIT).
Izejvielas (12 standarta izmēra mafiniem):
- 240 ml paniņas vai kefīrs (es ņēmu šķidru bezpiedevu jogurtu)
- 260 g miltu
- 65 g cukura
- 1 tējk. malta ingvera
- 1.5 tējk. cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 80 ml eļļas ar neitrālu garšu (vīnogu kauliņu, rapšu, kokosriekstu)
- 2 olas
- 180 g nomizota un mazos gabaliņos sagriezta bumbiera (apm. 1 paliels bumbieris)
- 60 g ingvera cukātu, sagriezti plānās sloksnītēs vai mazos gabaliņos, plus vēl nedaudz dekorēšanai
- ja ir – baltās cukura pērlītes dekorēšanai
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200C.
- Traukā kopā sajauc miltus, cukuru, cepamo pulveri, malto ingveru un sāli.
- Otrā traukā sakuļ olas, paniņas un paniņas (vai kefīru /jogurtu).
- Abu trauku saturu sajauc kopā un kārtīgi samaisa. Svarīgi arī nemaisīt par ilgu, jo tad no mīklas ‘izmaisīsies’ ārā gaiss un mafini sanāks cieti.
- Beigās mīklā iemaisa ingvera cukātus un bumbiera gabaliņus.
- 12-vietīgo mafinu formu izklāj ar mafinu papīrīšiem vai ietauko. Mīklu sadala vienādi pa 12 mafinu formiņām un cep 200C aptuveni 20-25 minūtes vai kamēr mafini zeltaini brūni un iekšā izcepušies.
- Pēc izņemšanas no krāsns atdzesē. Pasniedz vēl siltus, kad tie garšo vislabāk!
Iedvesma: In Sock Monkey Slippers (burvīgs un iedvesmojošs ēdienblogs!)
Aina says
Ātrākie un garšīgākie mafini līdz šim! Lieliska recepte! Mazliet pārveidoju piedevas: ingvera sukāžu vietā pievienoju “Lāču” marmelādes gabaliņus. Paldies!
Linda says
Cik jauki :) Mani interesē, kāda bija marmelāde pēc cepšanas – pilnīgi izkususi vai tomēr jūtama pēc konsistences?
dzhii says
Jārēķinās, ka ingveram ir ļoti specifiska garša. Vīram garšoja :)