Nedēļas īpašā recepte – salāti bez laktozes un bez glutēna. Var gatavot veģetāro versiju bez vistas gaļas, to aizstājot ar kuskusu, bulguru, brūnajiem rīsiem vai zaļajiem griķiem. Arī mērci var variēt pēc savas gaumes.
Šie ir lieliski salāti dārza svētkiem, jo skaisti izskatīsies uz servējamā šķīvja un labi derēs pie grilētas gaļas (tad, salātu sastāvā, protams, “izlaižam” vistu!).
Izejvielas (4 porcijām):
- 550 g vistas filejas (var izmantot jau gatavu ceptu vistas gaļu)
- eļļa cepšanai
- sāls pēc garšas
- 2 persiki
- 2 saujas ar rukolu
- daži zariņi bazilika
- daži zariņi piparmētru
- 100 g fetas siera
Mērcei:
- sula no puscitrona
- 2 tējk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. sojas mērce (bez glutēna versija)
- 2 tējk. olīveļļas
- 1 tējk. cukura vai cukura sīrupa (var izmantot medu vai agaves sīrupu)
- 1 ķiploka daiviņa, izspiesta caur ķiploku spiedi
- 1 ēdamk. pilngraudu sinepju
Gatavošana:
Uzkarsētā eļļā apcep gabaliņos sagrieztu vistas fileju. Atdzesē. Ja izmanto jau ceptu vistas gaļu, to sagriež vai ar rokām sadala kumosa lieluma gabaliņos. Veselīgākam salātu variantam vistas fileju var novārīt buljonā vai vienkārši sālsūdenī.
Sasmalcina baziliku un piparmētru. Persikus sagriež vienādās šķēlītēs.
Pagatavo mērci, kopā sajaucot visas sastāvdaļas.
Lielā bļodā liek rukolu, garšaugus, persiku šķēlītes, vistas gabaliņus. Pārlej ar mērci, samaisa. Liek uz šķīvjiem, pārkaisa ar sadrupinātu fetu. Var servēt uz liela šķīvja, piemēram, viesībās, bet tas mērci noliek blakus atsevišķā trauciņā, lai salāti neatsulotos līdz brīdim, kad tie tiks ēsti.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt