Šie ir ļoti vasarīgi salāti pašam tomātu sezonas pilnbriedam. Ideāli piemēroti pasniegšanai pusdienās vai vakariņās. Piemēroti cilvēkiem, kas uzturā nevar lietot piena produktus. Ja vēlies, lasi vari aizstāt ar foreli, zandartu, paltusu vai kādu citu stingras konsistences zivi. Ja netīk fenhelis, aizstāj to ar ļoti plānās šķēlītēs sagrieztu puravu.
Izejvielas:
-
2 laša steiki (apmēram 200-250 g katrs), asakas izņemtas
-
maza buntīte diļļu, smalki sakapātas
-
2 ēdamk. olīveļļas
-
3 tējk. citronu sulas
-
šķipsniņa sāls
-
2 saujas aragulas un/vai mazo spinātu lapiņu
-
2 lieli tomāti (vai daži mazāki) – 1 sarkans, 1 dzeltens, sagriezti gabalos
-
puse fenheļa, sagriezts ļoti plānās šķēlītēs
-
1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs
-
melnie pipari
Gatavošana:
-
Uzkarsē cepeškāsni līdz 190C.
-
Sagatavo marinādi lasim, sajaucot kopā dilles, 1 ēdamkaroti olīveļļas, 1 tējkaroti citronu sulas un nedaudz sāls. Pārsmērē pāri laša steikiem un noliek vēsumā marinēties uz 1 stundu. Pēc tam liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes, kamēr zivs ir gatava, bet vēl nav pārcepusies un kļuvusi sausa.
-
Kamēr lasis cepas, pagatavo salātus – sajauc kopā aragulu un/vai spinātu lapiņas, tomātu gabaliņus, fenheļa un sīpola šķēlītes. Pārlej ar mērci, kas pagatavota no 1 ēdamkarotes olīveļļas un 2 tējkarotēm citrona sulas. Samaisa, pievieno sāli pēc garšas.
-
Katrā no šķīvjiem kārto pusi no salātiem, pa virsu liek izcepto lasi. Pārkaisa ar melnajiem pipariem.
Atbildēt