Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas filejas medaljoni ar pētersīļu grūbām

December 22, 2014 Leave a Comment

IMG_7774

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Daudzu gardēžu uzskatā Latvijā labākā gaļa ir tieši cūkgaļa. Tā lieliski der ikdienas maltītēm, un pareizi sagatavota, arī svētkiem. Šīs receptes pamatā izmantotas mūsu zemītē augušās izejvielas – nekā lieka vai pārlieku sarežģīta.

Izejvielas (4 porcijām):

  • 2 garās cūkgaļas filejas (aptuveni 800 grami)
  • 3 ēdamk.  “Dobeles dzirnavnieka” kamas miltu
  • 1 ēdamk. ķiploka granulu
  • sāls pēc garšas
  • 1 ola
  • 240 g  “Dobeles dzirnavnieka” grūbas

Pētersīļu mērcei:

  • 1 vidēja buntīte pētersīļu
  • 2 ēdamk. rapšu eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa

Medū glazētajiem burkāniem:

  • 600 grami maza izmēra burkānu (vai lielāki sagriezti gareniski)
  • 1 ēdamk. kaņepju eļļas
  • 2 ēdamk. baltvīna etiķa
  • 2 ēdamk. medus
  • 1 tējk. baltās sezama sēklas

Gatavošana:

  • Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.
  • Kamas miltus sajauc ar ķiploku granulām, pievieno šķipsnu sāls (granulas un sāli var aizstāt ar ķiploku sāli). Cūkgaļas fileju sagatavo cepšanai, izvārta kamas miltos tā, lai tā būtu vienmērīgi noklāta. Pēc tam izmērcē olā un liek uz cepešpannas krāsnī cepties aptuveni 30 minūtes (cepšanas laiks atkarīgs no filejas biezuma – pārcepta gaļa būs sausa, bet neizcepta – vidū izteikti rozā un nepiemērota ēšanai). Izņem no cepeškrāsns un “atpūtina” 10 minūtes.
  • Vienlaicīgi ar gaļu var cept arī burkānu – tos notīra un lielākos sagriež garenās sloksnītēs. Sajauc ar sāli un eļļu. Cep cepeškrāsnī 20 minūtes, tad pievieno etiķi un medu, kārtīgi samaisa un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm, kamēr apkārt mīksti, bet pašā viducītī vēl nedaudz stingri. Pārber ar sezama sēkliņām.
  • Kamēr gaļa ceptas, sālsūdenī vāra grūbas, kamēr tās mīkstas. Pagatavo pētersīļu mērci, blenderī kopā samaļot pētersīļus, eļļu un ķiploku. Grūbas sajauc ar pētersīļu mērci.
  • Pasniedz: fileju sagriež medaljonos, blakus liek grūbas un medū glazētos burkānus.

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Baltvīna etiķis, Burkāni, Cūkgaļas fileja, Grūbas, Kama, Medus, Pētersīļi, Svētku galdam, Ziemassvētku ēdieni

« Idejas Ziemassvētku ēdienkartei 2014
Vistas, rīsu un sarkano pupiņu salāti »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Vēlies biezpiena šokolādes sieriņus pagatavots mājās pats? Tas ir vienkāršāk nekā tu domā! Jauna recepte blogā: https://t.co/GEDdJPv9sU March 8, 2018 11:05
  • Aktuāla gavēņa laika recepte, ja esi atteicies no olām, cukura un piena produktiem - auzu pārslu un kokosriekstu ce… https://t.co/gex5M9GHzb February 28, 2018 10:28
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Konservēti tomāti Koriandrs Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in