Jānoķer vēl pēdējie gaileņu sezonas mirkļi, gatavojot vienkāršas un gardas maltītes. Laba ideja sātīgām pusdienām vai vakariņām.
Izejvielas (2 personām):
- eļļa cepšanai 1 sīpols, nomizots un sagriezts gabaliņos
- 2 ķiploka daiviņas, nomizotas un sakapātas
- šķipsna kaltēta timiāna vai citas Vidusjūras garšvielas
- sāls pēc garšas
- 300 grami gaileņu, notīrītas
- 300 grami vistas filejas, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
- 1 tējk. karija pulvera
- 200 grami fusilli pastas
- 3 ēdamk. bazilika pesto
Gatavošana:
- Cep sīpolu uzkarsētā eļļā, līdz tas kļūst caurspīdīgs. Pievieno ķiploku, timiānu un sāli, cep vēl 1-2 minūtes. Pievieno gailenes un turpina cept, līdz iztvaikojis no tām izdalījies ūdens (aptuveni 5 minūtes).
- Uzkarsētā eļļa apcep vistas filejas gabaliņus, pievieno karija pulveri un šķipsnu sāls. Pievieno apceptās sēnes, samaisa.
- Lielā katlā uzvāra ūdeni, kam pievienots sāls. Verdošā ūdenī ieber pastu un vāra, līdz gatava (al dente). Nokāš ūdeni. Pastu samaisa ar pesto.
- Pastu pasniedz siltu kopā ar vistas un gaileņu mērci.
Atbildēt