Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Parastā ābolkūka

September 17, 2017 Leave a Comment

Ābolkūku recepšu droši vien kopā ir tikpat, cik cepēju – katram sava, iecienītākā. Es ar lielu azartu katru rudeni izmēģinu arvien jaunas. Šoreiz kūkas pildījumā liku vārītu kondensēto pienu, bet tā vietā var izmantot gan vārīto krēmu, gan karameļu mērci. Cepšanas laika vidū var pārbērt ar drumstalām. Kūka izdodas sulīga, nav drupena.

Izejvielas:

  • 3 lauku olas
  • 150 g cukurs (izmantoju brūno nerafinēto)
  • 3 lieli saldskābi āboli (vai 4 mazāki)
  • 50 g eļļas
  • 300 g skābā krējuma (šoreiz izmantoju grieķu jogurtu)
  • 300g milti
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • puse tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • pēc izvēles – 6-8 ēdamkarotes vārīta iebiezinātā piena (es izmantoju ŠO PIENU)
  • malts kanēlis un pūdercukurs pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
  2. Ābolus nomizo un sagriež gabaliņos.
  3. Olas puto kopā ar cukuru, līdz izveidojas gaiša gaisīga masa. Turpina putot un pakāpeniski pievieno eļļu un krējumu (vai jogurtu).
  4. Bļodā kopā sajauc miltus, cepamo pulveri, sāli un vaniļas cukuru. Pievieno šķidrajai masai un maisa, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.
  5. Cepamo pannu (23 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru vai ietauko. Pannā lej pusi no mīklas, izlīdzina, pa virsu vienmērīgā kārtā liek pusi no āboliem. Pa virsu – atlikušo mīklu un tad – ābolu kārtu. Pirms pēdējās ābolu kārtes es šoreiz liku vārīta iebiezinātā piena piciņas.
  6. Kūkas virspusi pirms likšanas krāsnī pārkaisa ar kanēli.
  7. Cep 45 minūtes, līdz kociņš no kūkas iznāk ārā sauss.
  8. 10 minūtes atdzesē, izņem no formas un pārkaisa ar pūdercukuru.

Filed Under: Konditoreja, Receptes Tagged With: Āboli, Ābolkūka, Kondensētais piens, Malts kanēlis, Skābais krējums, Vaniļas cukurs

« 10 gardumi no ‘Riga Food’ 2017
Kulinārie atradumi – RUDENS 2017 »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Vēlies biezpiena šokolādes sieriņus pagatavots mājās pats? Tas ir vienkāršāk nekā tu domā! Jauna recepte blogā: https://t.co/GEDdJPv9sU March 8, 2018 11:05
  • Aktuāla gavēņa laika recepte, ja esi atteicies no olām, cukura un piena produktiem - auzu pārslu un kokosriekstu ce… https://t.co/gex5M9GHzb February 28, 2018 10:28
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Konservēti tomāti Koriandrs Kūka Lunchbox Mafini Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2018 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in