Ja es teiktu, ka burgeri var būt veselīgi un pat izskatīties pietiekami dekoratīvi uz šķīvja, diez vai man kāds ticētu… :) Bet šie burgeri apgāž parasto mītu par taukos pārceptu gaļas pikuci, kas iespiests starp apšaubāmas izcelsmes bulku! Iepazīstieties – laša burgeri. Laša vietā var izmantot arī svaigu tunci. Pagatavojami aptuveni 10 minūšu laikā un bezgala garšīgi! Droši varu ieteikt šo recepti ātrām un gana veselīgām vakariņām.
Izejvielas (4 porcijas):
Burgeriem:
- 4 laša filejas bez ādas (kopā aptuveni puskilograms), sagrieztas gabalos
- 2 tējk.sarkanās karija pastas
- rīvēts ingvers (pēc garšas)
- 1 tējk.sojas mērces
- buntīte koriandra (kinzas) – puse sakapāta, puse sadalīta pa lapiņām
- 1 tējk.augu eļļas
- citrona šķēles pasniegšanai
Salātiem:
- 2 burkāni
- puse garā gurķa
- puse čili pāksts, sakapāta
- 2 tējk.baltvīna etiķa
- 1 tējk.pūdercukura
- Laša gabalus liek virtuves kombainā kopā ar karija pastu, ingveru, sojas mērci un sakapātu koriandru. Maļ ne īpaši ilgi – tā lai veidotos masa, kurai ir zināma struktūra.
- No iegūtās masas veido burgerus un liek cepties uz pannas sakarsētā eļļā. Cept 4 minūtes no katras puses.
- Izmantojot kartupeļu mizojamo, šķēlēs sašķēlē burkānus un gurķu. Mērcei izmanto baltvīna etiķi un cukuru, kurus maisa, līdz cukurs ir izkusis. Visu sajauc kopā, pievieno arī koriandra (kinzas) lapas un sakapāto čili. Salātus sadala uz šķīvjiem pasniegšanai.
- Burgerus kārto uz šķīvja kopā ar salātiem un citrona šķēlēm. Var pasniegt ar vārītiem rīsiem.
Iedvesma: http://www.bbcgoodfood.com
Atbildēt