Pilnīgi noteikti neesmu zupu fans (aukstā zupa neskaitās!). Ja vien zupas recepte nav nākusi no Āzijas :)
Bet šī vistas un pupiņu zupa ir izņēmums. To esmu gatava taisīt un ēst vai katru nedēļu! Savāru to biezā konsistencē, piešauju asumam piparus un mammas gatavoto adžiku un rezultāts ir – dievīgs :P
Izejvielas (4 personām):
- konservētas baltās pupiņas tomātu mērcē 415 g (jeb viena bundža)
- vistas fileja 300g (sagriezta kumosa lieluma gabaliņos)
- burkāni 200 g (uz rupjās rīves sarīvēti)
- 2 sīpoli
- 2 daiviņas ķiploka (sakapāts)
- pārbēršanai – dilles, pētersīlis
- adžikas mērce pēc garšas
- dažas pilngraudu maizes šķēles
- olīveļļa cepšanai
- krējums pasniegšanai
- pāris lauru lapas
- daži veseli melno piparu graudiņi
- sāls
Gatavošana:
- Pannā uzkarsētā eļļā ieber smalki sagrieztus sīpolus. Sautē, līdz sīpoli ir caurspīdīgi. Neilgi pirms cepšanas beigām pievieno ķiplokus un sarīvētos burkānus. Kad gatavs, pārliek zupas katlā.
- Pannā uzkarsētā eļļā apcep vistas filejas gabaliņus. Kad gatavi, liek katlā pie dārzeņiem.
- Pārlej ar buljonu vai vienkārši karstu ūdeni. Pievieno lauru lapas, sāli un melnos piparus.
- Vāra uz lēnas uguns vid. 5 minūtes.
- Beigās pievieno pupiņas un adžikas mērci. Var piešaut arī nedaudz tabasko asumiņam un tomātu pastas koncentrātu garšas pastiprināšanai.
- Vāra visu kopā vēl 5 minūtes uz lēnas uguns.
- Pirms pasniegšanas pārber ar zaļuniem (dilles, pētersīļi).
- Pasniedz ar skābo krējumu un apgrauzdētām maizes šķēlēm.
Atbildēt