Man vienmēr ir garšojušas kabaču pankūkas. Tās ir ideāli piemēroti vēlajām brokastīm vai ātri pagatavojamām vakariņām. Es izmantoju kazas krēmsieru, bet derēs arī jebkurš cits krēmveida siers ar pasāļu garšu, var aizstāt arī ar fetu vai brinzu.
Izejvielas (4 pers.):
- 100g kviešu miltu ar pievienotu cepamo pulveni/sodu
- ½ smalki sakapāta sīpola
- 3 lielas olas
- romiešu ķimenes, čili pulveris, sāls
- 200 g ķiršu tomātiņu
- 200 g krēmsiera
- 3 vidēja izmēra kabači, sarīvēti uz rupjās rīves
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Sarīvētos kabačus sajauc ar sasmalcināto sīpolu, miltiem un olām. Pievieno sāli, romiešu ķimenes un čili pulveri pēc garšas.
- Pannā uzkarsē eļļu un liek kabaču masu 1 cm biezumā. Cep no abām pusēm zeltaini brūnus.
- Pasniedz ar uz pusēm pārgrieztiem ķiršu tomātiņiem un krēmsiera piciņām.
Iedvesma: http://www.bbcgoodfood.com/
Atbildēt