Vienmēr manu iemīļoto ēdamlietu saraksta augšgalā ir bijušas – jūras veltes, salāti un augļi. Ziema varbūt nav pats piemērotākais laiks svaigu salātu gatavošanai, bet pielietojot mazliet fantāzijas un nebaidoties kombinēt šķietami neparastas izejvielas, var iegūt pārsteidzošu rezultātu. Saku to no savas pieredzes – šos salātus kādā radošas eksperimentēšanas uzplūdā pamēģināju pirms pāris gadiem un tagad tie top bieži, ja, piemēram, gaidāmi ciemiņi, bet laika ir tikai tik daudz, cik ieskriet veikalā, un sagriežot pāris izejvielas, tās salikt uz šķīvja….
Šajā variantā kā augļus esmu izmantojusi nektarīnus (fotogrāfijas ir tapušas jūlijā), bet tikpat labi derēs bumbieri (svaigi vai konservēti) vai konservēti āboli vai kādi citi maigas garšas augļi.
Izejvielas (2 pers.):
- 2 nektarīni (āboli/bumbieri)
- 4 šķēles sloksnēs saplēsta Parmas šķiņķa (Prosciutto) vai kāda citaa labas kvalitātes žāvēta (auksti kūpināta) šķiņķa
- 1 mocarellas bumbiņa, saplēsta gabaliņos
- pāris saujas rukolas (aragulas)
- 2 ēdamkarotas apgrauzdētu ciedru riekstu
- 2 tējk. olīveļļas
- 1 tējk. citronu sulas
- 1 tējk. medus
- 1 tējk. balzamiko etiķa
Gatavošana:
- Uz šķīvjiem kārto rukolu, prošuto un mocarellas gabalus.
- Gatavo mērci, sajaucot olīveļļu, citronu sulu, medu un balzamiko etiķi. Pārlej salātus.
- Salātus pārkaisa ar ciedru riekstiem. Pasniedz.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt