Sarkanvīna etiķa, sojas mērces, ingvera un aprikožu džema kombinācija vistas gaļu padara ne vien mīkstu, bet arī ļoti aromātisku.
Marināde ir jāsagatavo laicīgi, tai ir jāļauj ievilkties vismaz 8 stundas (maksimums 24 stundas). Sagatavoto gaļu var cept gan cepeškrāsnī, gan uz pannas. uzliekot vāku cepšanas otrajā pusē. Šajā marinādē-glazūrā var gatavot arī vistu spārniņus.
Izejvielas:
- 2 vidēja izmēra sīpoli
- 3 cm ingvera saknes
- eļļa cepšanai
- 120 ml sarkanvīna etiķa
- 100 ml sojas mērces
- 240 ml aprikožu ievārījuma/džema
- 16 vistu stilbiņi
Gatavošana:
- Sīpolus sagriež gabaliņos, ingvera sakni sarīvē. Apcep pannā uzkarsētā eļļā uz vidēji zemas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sīpoli kļuvuši brūni zeltaini. Sīpoliem pannā pielej etiķi. Uzvāra un uz lēnas uguns turpina maisīt, līdz šķidrums ir reducējies uz pusi (aptuveni divas minūtes). Pievieno sojas mērci un aprikožu ievārījumu/džemu un uzkarsē. Pa laikam apmaisot, bez vāka uz lēnas liesmas turpina karsēt 10 minūtes.
- Iegūto mērci (1.punkts) sablendē ar rokas blenderi un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Vistas stilbiņus izkārto traukā, pārlej ar marinādi un samaisa, lai marināde vienmērīgi noklāj gaļu. Liek vēsā vietā vismaz uz 8 stundām.
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 210 grādiem un cepešpannā izkārtotos stilbiņus liek cepties uz 20 minūtēm. Tad stilbiņus apgroza un liek atpakaļ krāsnī vēl uz 20 minūtēm.
Iedvesma: Epicurious
Linda says
Ar sís receptes palídzíbu mans draugs nogarsoja vistu kájinjas pirmo reizi múzá. Lídz tam lietoja uzturá tikai vistas fileju, t.i. vienmér galju, kur nav kaulu. Un kops tás dienas arí citas receptes ir ok, dríkst visur visu izmantot :) Paldies par to. Looooti garda recepte.
Sojas vietá izmantoju tádu Ketjap Manis,Indonéziesu soja. Nedaudz atgádina sírupa struktúru, biezáka ká ierastá soja.