Man tik ļoti garšo zivis un īpaši lasis, ka to savā virtuvē pakļauju neskaitāmiem eksperimentiem un pagatavošanas variācijām. Šodien to cepu parmezāna kažokā. Kažokam var pievienot dažādus svaigos garšaugus (lociņus, dilles, koriandru u.c.), ja tādu nav – žāvētos. Arī pasniegšanai izmantotos dārzeņus var, protams, variēt. Šai gadījumā tā bija sīkos gabaliņos sagriezta paprika un zaļajiem salāti ar baltvīna etiķi, koriandru un šķipsniņu cukura.
Izejvielas (2 pers.):
- 2 laša filejas gabali
- 30 g rīvmaizes
- 2 tējk.sasmalcināta koriandra (kinzas)
- 20 g parmezāna
- 5 ēdamk. olīveļļa
- sula no puses citrona
Gatavošana:
- Blenderī kopā sablendē rīvmaizi, koriandru, citrona sulu, parmezānu un olīveļļu. Ja iegūtā masa ir pārāk sausa, pievieno vēl nedaudz eļļas (vai ūdens).
- Noklāj laša filejas ar iegūto masu. Liek ietaukotā cepešpannā.
- Cep cepeškrāsnī 190C 12-15 minūtes.
- Pasniedz ar zaļajiem salātiem un/vai vārītiem kartupeļiem.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt