Cukīni un šokolāde noteikti nav tā kombinācija, kura liekas dabiska un pašsaprotama :) Kur nu vēl kūkā. Bet sanāk garšīgi. Nedaudz neparasti, bet kādēļ gan nepamēģināt kaut ko neierastu, vai ne? :)
- 120g sviests, istabas temperatūrā
- 125ml saulespuķu eļļas
- 100g smalkais baltais cukurs
- 200g mīkstais brūnais cukurs
- 3 olas, nedaudz sakultas
- 130ml piens
- 350g kviešu milti
- 12 tējk.cepamais pulveris
- 4 tējk. kakao pulveris
- 300g cukīni, rīvēts uz rupjās rīves
Gatavošana:
- Traukā kopā saputo sviestu, eļļu, brūno un balto cukuru, līdz masa kļuvusi gaiša un pufīga. Iejauc olas un pienu.
- Atsevišķā bļodā kopā samaisa miltus, cepamo pulveri un kakao. Tad pievieno sviesta un cukura masai. Iegūtajā masā iejauc rīvēto cukīni
- Mīklu lej ietaukotā kūkas formā (es izmantoju apaļo formu 30 cm diametrā).
- Formu ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī (190C gāzes plīts, 170C ventilatorkrāsnī). Cep 40-45 minūtes, līdz kūka gatava. Sagriež šķēlēs, kamēr silta. Nedaudz atdzesē. Pārber ar pūdercukuru.
Iedvesma: Greedy Gourmet
Atbildēt