Pirms dažiem gadiem ļoti populāri bija visādi robinsonu izdzīvošanas šovi. Cilvēki uz ‘vientuļas’ salas. Vieni paši pret mežonīgo dabu. Lai arī šo stāstu varoņi parasti ēda visādas pašausmīgas lietas, tomēr es zinu, ka, nonākot uz neapdzīvotas salas, badā nemirtu. Ja vien tur būtu augļi! No tiem es varētu pārtikt, man šķiet, ilgi jo ilgi….. Nekas nevar būt garšīgāks par gataviem ķiršiem, tikko no dobes nākušu zemeni vai paša mežā lasītu melleni!
Kamēr visi šie gardumi mūsu platuma grādos vēl nav pieejami, savas augļu kāres apmierināšanai parasti ķeros pie tā, ko var tirgū dabūt :) Vakar devos sezonas atklāšanas gājienā uz Briseles Dienvidu stacijas tirgu, kur valda absolūta augļu pārpilnība – rezultātā bija piepirktas divas somas ar visādiem zaļumiem un, mājās atgriežoties, neatlika nekas cits kā ķerties pie augļu salātu gatavošanas!
Zemāk esmu piefiksējusi konkrēti vakar gatavoto augļu kombināciju, bet var, protams, izmantot tos, kuri ir pieejami. Tomēr vajadzētu skatīties, lai būtu saldā un skābā līdzsvars gala produktā :) Visu kopā ‘savāc’ kanēlis un citrona sula (sula neļauj augļiem palikt brūniem, ja salātus nepasniedz uzreiz pēc pagatavošanas).
Izejvielas (4 pers.):
- 300 g zemenes
- 2 ananāsa šķēles
- 1 kivi
- puse mango
- 1/4 papaijas
- 1 banāns
- puse citrona sulas
- 1/2 tējkarote kanēļa
Gatavošana:
- Augļus sagriež kumosa lieluma gabaliņos, sajauc bļodā.
- Pievieno citrona sulu un kanēli, visu apmaisa.
- Kārto saldā ēdiena trauciņos, dekorē ar piparmētras lapiņām. Pasniedz.
Atbildēt