Ir sācies zemeņu laiks. Tad nu apsolu vairāk pievērsties šai tik universālajai ogai! Sāksim ar kaut ko pavisam vienkāršu – ātri pagatavojamu saldo uzkodu, kas garšos lieliem saldummīļiem.
Izejvielas (10 kūciņas):
- 10 amareti (vai 10 bezē cepumi)
- 10 zemenes
- 5 ēdamk. šokolādes pastas (es izmantoju Cote D’Or, skat.attēlu)
- piparmētru vai mini bazilika lapiņas dekorēšanai
Gatavošana:
- Ņem amareti (itāļu mandeļu cepumi, bet var izmantot arī bezē cepumus).
- Katram virsū uzliek piciņu šokolādes pastas, piemēram, Cote D’Or.
- Pa virsu liek svaigu skaistu zemeni. Voilà, saldais gatavs!
- Pēc izvēles – dekorē ar piparmētru vai mini bazilika lapiņām.
ezz says
Smuki! Bet man ir jautājums – kur tā zemeņu sezona ir sākusies? Pie mums tikai iepūdētas importa tiek tirgotas kastītēs…
Linda says
Te, Briselē jau zemnieku tirdziņā jau pirmās parādījušās…. Agrs pavasaris mums uznācis :)
Ligucis says
mm tu esi no briseles tape jau domaju kur tadu britu valodu samacijusies:D
prieksgatavot says
Jā, mums līdz šadiem gardumiem vēl nedaudz jāpagaida.
Si says
Tagad man skaidrs par shoko kreemu – gribeeju zinaat vai Riigaa shamo var dabuut, jo esmu tik Briselee taadu pirkusi… Izraadaas, tas arii ir briselietis :)