Krāsnī cepti kartupeļi komentārus neprasa! Šoreiz piedāvāju savu variantu – droši izmantojiet zaļumus, kaltētas garšvielas un ķiplokus pēc sirds patikas.
Izejvielas:
- nomizoti kartupeļi
- olīveļļa
- svaigs timiāns
- malts parmezāna siers
- kaltēta raudene
- ķiploku sāls
- zaļumi (dilles, pētersīļi, baziliks utt.)
- svaigi malti pipari
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 200C. Nomizotos kartupeļus gareniski sagriež 4 daļās, liek cepešpannā. Pārlej ar olīveļļu un samaisa.
- Ieeļļotajiem kartupeļiem pāri ber rīvētu parmezānu, kaltēto raudeni un svaigu timiānu. Beigās pārber ar svaigi maltiem pipariem un ķiploku sāli.
- Liek krāsnī un cep, kamēr kartupeļu maliņas kļūst skaisti brūnas un paši – mīksti (apm. 30-40 min.). Ja cepešpannā kartupeļu tā pavairāk, tos cepšanās laikā pāris reizes apmaisa, lai visi izceptos vienmērīgi!
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar svaigiem zaļumiem.
Atbildēt