Šajā sestdienā man bija neticami ražīgs gājiens uz zemnieku tirdziņu. Sapirkos zaļumus, ogas un vēl visādu labumus!…. Daudz kas jau ir pagatavots, sabildēts un gaida savu publicēšanu.
Jūs neticēsiet, bet parādījušās jau pirmās cūku pupas! Nevarēju noturēties pretim kārdinājumam un nopirku kilogramu. Mjā, bija tāda kā vilšanās, kad pēc vārīšanas atvēru pākstis un ieraudzīju mazās pupiņas. Tām noteikti vēl pienācās paaugties, lai tās drīkstētu saukties par cūku pupām, kādas tās pazīstam mēs. Bet nu neko – pacietīgi ķēros pie lobīšanas, atmizošanas un rezultātā ieguvu riekšavu ar smukām svaigi zaļām pupām! Tapa salāti. Nu ļoooooooti garšīgi bija!!
Izejvielas (4 pers):
- buntīte kressalātu (vai kādi citi zaļie salāti)
- 200 g vārītu cūku pupu, izlobītas un nomizotas
- 2 nelielas ķiploka daivas, izspiestas caur ķiplokspiedi
- 30 g ciedru riekstu
- daži zariņi bazilika
- 3 ēd.k. olīveļļas
- 1 tējk. citronu sulas
- sāls un pipari
- 150 g fetas siers, sadrupināts mazos gabaliņos
Gatavošana:
- Kressalātus izkārto uz šķīvja.
- Visas pārējās sastāvdaļas sajauc kopā un liek pa virsu salātiem.
Iedvesma: Četras Sezonas
Atbildēt