Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Cūkgaļas fileja ar apelsīnu mērci

May 29, 2011 1 Comment

Šī ir īsta nedēļas nogales maltīte. Tās gatavošanai vajadzīgs nedaudz vairāk laika nekā parasti. Bet kāds rezultāts! Apelsīnu mērci gatavoju pirmo reizi un tā mani patīkami pārsteidza. Starp citu, cūkas filejas vietā var izmantot arī vistas fileju – tādā gadījumā to izcep un pannas uzkarsētā eļļā un noliek malā ‘atpūsties’.

Izejvielas:

  • 1 tējkarote eļļas
  • 25 grami sviesta
  • 800 g cūkas garās filejas
  • sāls un pipari
  • 175 ml vistas buljons
  • 125 ml baltvīns
  • 1 tējk.medus
  • 2 ķiploka daiviņas, smalki sakapātas
  • 2 tējk. cukura
  • miziņa un sula no viena apelsīna
  • 2 tējk. kartupeļu cietes vai kukurūzas miltu
Gatavošana:
  1. Uzkarsē krāsni uz  180°C. Sagatavo fileju cepšanai, nogriežot visus tauciņus. Pannā uz plīts zkarsē eļļu un sviestu, tajā uz pāris minūtēm apcep fileju tā, lai ārpusē tā nedaudz dabūtu brūnumiņu, bet vidus vēl paliktu jēls.
  2. Apcepto fileju pārnes uz cepeškrāsns pannu un fileju cep krāsnī 20 minūtes vai kamēr tā gatava. Izņem no krāsns un noliek siltā vietā ‘atpūsties’. Pirms pasniegšanas sagriež 2.5 cm biezās šķēlītēs
  3. Uzlej baltīvu (vai šeriju) uz vidēji uzkarsētas pannas, pievieno medu, izmaisa un uzvāra. Vāra vienu minūti, tad pievieno buljonu, ķiploku, cukuru un apelsīna miziņu. Uz zemas liesmas lēnām, pa laikam apmaisot, turpina vārīt 10 minūtes.
  4. Sajauc kartpeļu cieti (vai kukurūzas miltus) ar apelsīna sulu tā, lai nebūtu kunkuļu. Pievieno mērcei uz pannas. Uz vidējas uguns turpina vārīt, kamēr mērce iebiezinājusies.
  5. Mērci pārlej cūkgaļas gabaliņiem, pārber ar svaigi maltiem melnajiem pipariem un pasniedz.
Iedvesma: Greedy Gourmet

Filed Under: Cūkgaļas ēdieni Tagged With: Apelsīni, Augļi, Baltais vīns, Citrusaugļi, Ķiploks

« Tradicionālie BBQ salāti
Svaigu zemeņu panna cotta »

Comments

  1. Karīna says

    May 29, 2011 at 20:36

    Vakar tikām ballēties un tur šādu cūkgaļu dabūju nogaršot. Nu dikti laba, dikti laba :)

    Reply

Leave a Reply to Karīna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in