No sākuma – atvainojos par ilgo klusēšanu. Biju prom. Prom no datora ekrāna, internetiem un serveriem. Biju pie dabas, pļavās un mežā. Līdz ausīm Latvijas vasarā…. Skaisti bija! Un iedvesmojoši.
Ja nu ir kāds viegli pagatavojams ēdiens, tad tas ir šī pastēte. Pati diez vai es būtu nolēmusi ‘uz savu galvu’ mēģināt šo baklažānu brīnumu. Bet viesojos pie savas draudzenes Evitas un viņa ir īsts veģetāro ēdienu faķīrs – nogaršojot šo pastēti, neticēju, ka tajā ir tikai 3 sastāvdaļas: TIK garšīga tā bija. Tad nu nododu to arī jums izmēģināšanai un garšošanai. Domāju, ka varbūt kāds baklažānu nemīlētājs rezultātā varētu kļūt par mīlētāju ;)
Izejvielas:
- 2 baklažāni
- 2 ķiploka daiviņas
- olīveļļa
- sāls, pipari
- garšvielas pēc patikas
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C.
- Ņem veselus baklažānus un sadursta ar dakšiņu. Liek pannā, pārlej ar nelielu daudzumu olīveļļas. Liek uzkarsētajā cepeškrāsnī.
- Baklažānus cep, līdz tie kļuvuši mīksti (man bija aptuveni nepilna stunda). Vienu reizi cepšanas procesā baklažānus apgroza. Tad tos sagriež palielos gabalos (tiem jābūt tik mīkstiem, ka jūk ārā).
- Baklažāniem pievieno sāli, piparus un sīki sakapātas ķiploka daiviņas. Visu sablendē.
- Pasniedz ar svaigu maizīti vai sausiņiem.
Karīna says
Jā….arī man ir baklažānu trauma…
kā pirmo reizi pagaršoju, tā tagad vēl apskrienās dūša. vienkārši bija nepareizi pagatavoti.
tagad ļoti gribās ar tiem sadraudzēties, bet atkal tās dūšas nepietiek.
varbūt sākšu ar šo pastēti…vismaz tik daudz, ka būšu to pagatavojusi savam kundziņam, kuram baklažāni garšo ļoti :)
…foršu Latviju, ja vēl gavilē šajā pusē !!!
Linda says
Paldies – Latvija vasarā vienmēr tik forša ;)
Lai Tev izdodas baklažānu pieradināšanas process! Dod ziņu, kā sanācis būs :)
pusdienas says
Šodien gatavošu! :)
pusdienas says
Rezultāts – lielisks! Pieliku vēl mazliet sēklu maisījuma (ķirbju un saulespuķu sēklas) :)
Linda says
Man prieks!! Laikam jau viss ģeniālais ir vienkāršs ;)