Vasarā arī otro ēdienu izejvielās ieviešas izmaiņas. Gribas vairāk izmantot visu svaigo, ko var nopirkt tirgū un veikalā! Šī būs piemērota recepte – lieciet droši pie vistas visu, kas pašiem iet pie sirds (pupiņas, burkānus, jaunos kartupeļus u.c.), kā saka – kopā jautrāk!
Sastāvdaļas (4 pers):
- 4-6 vistas filejas
- 2 tējk. miltu
- 2 tēk. eļļas
- 8 sloksnītes bekona
- 400 ml buljona
- 500 g jaunie kartupelīši (daži cm diametrā)
- 100 g krēmsiera vai kausētā siera
- 200 g svaigu zaļo zirnīšu
- 200 g saldās kukuzūras (es izmantoju konservētu)
- 200 g ķiršu tomātiņi
- sāls & pipari
Gatavošana:
- Vistas filejas ‘izvārta’ miltos un apber ar sāli & pipariem. Pannā (kurai ir arī vāks, jo gaļa vēlāk ir jāsautē) uzkarsē eļļu un filejas no ārpuses apbrūnina – ja nepieciešams, to dara vairākos piegājienos. Tajā pašā eļļā apcep bekonu, kurš sagriezts gabaliņos – cep, līdz tas kļūst caurspīdīgs.
- Filejas liek atpakaļ pannā pie bekona. Pārlej ar buljonu, liek virsū vāku un sutina 20 minūtes uz mazas liesmas. Pēc pirmajām 10 minūtēm pievieno jaunos kartupelīšus. Visu sautē, līdz vista gatava, bet kartupeļi – mīksti.
- Beigās pievieno krēmsieru (vai kausēto sieru), pārējos dārzeņus, sāli un piparus (ja nepieciešams). Samaisa un vēl pāris minūtes patur uz uguns bez vāka – lai siers izkūst un dārzeņi uzsilst. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar saviem mīļākajiem zaļumiem!
Iedvesma: BBC Good Food
Karīna says
tā…tu esi pasteigusies man priekšā :)
šī recepte ir arī manā sarakstā …ja nemaldos recepte no bbc good food?
es tikai gaidu kad dārzātās pupiņas būs gatavas!
p.s. vispār…iesaku visiem pārējiem…tas žurnāliņš BBC GoodFood ir baigā vērtība. Nu gluži vai ņem un gatavo katru recepti. Tieši tik garšīgs viņš ir :) Saprotu, ka Latvijā šis žurnāls škiet dārgs, bet es jums saku – katrs latiņš ir tā vērts.
Linda says
Pilnībā piekrītu par BBC Good Food žurnālu (un arī mājas lapu)! Lai cik daudz un nez kādi būtu pārējie, vienmēr atgriežos pie šīs pārbaudītās vērtības :) Esmu arī novērojusi, ka receptes vienmēr ir pārbaudītas (izejvielu daudzumi, piemēram) un arī apraksti precīzi.
Inga says
Ļoti patīkama, maiga garša. Pasniedzu ar tvaicētiem brokoļiem