Man šķiet, ka šis jēra un kartupeļu sacepums ir tāda kā gatavošanās musakai :) Vispār jāatzīst, ka esmu īsta maltās jēra gaļas fane un eksperimenti ar to manā virtuvē nekad nebeigsies!
Izejvielas:
- 700 g kartupeļi
- 2 sīpoli
- 200 g šampinjonu vai kādu citu sēņu (lieliski derēs pašu lasītas sēnes!)
- 2 daiviņas ķiploka
- garšaugi – timiāns, salvija
- 400g maltas jēra gaļas
- 1 tējk. kanēļa
- 0.5 tējk. romiešu ķimeņu (cumin)
- 600 ml tomātu savā sulā (crushed tomatoes)
- 300 g rikotas siera
- 2 olas
- nedaudz malta muskatrieksta
- 30 g parmezāna siera
- eļļa cepšanai
Gatavošana:
- Sagatavo kartupeļus – nomizo, pārgriež gareniski uz pusēm un liek sālsūdenī vārīties. Kad kartupeļi vārošā ūdenī ‘pavadījuši’ 7-8 minūtes, ūdeni nokāš un kartupeļu katlu liek atpakaļ uz plīts – pāris minūtes uz mazas uguns apžāvē. Tad liek malā, lai kartupeļi atdziest. Starp citu, tiem jābūt kaut kur pa vidu starp mīkstiem un citiem – tik cietiem, lai var sagriezt šķēlēs, un tik mīkstiem, lai, nedaudz pacepot, jau būtu ēdami!
- Uzkarsētā eļļā sautē sīpolus apm.5 minūtes. Pievieno sēnes, cep vēl pāris minūtes, kamēr sēnes gandrīz gatavas. Tad pievieno ķiplokus, timiānu, salviju un pacep vēl 2 minūtes.
- Sīpolu un sēņu masā liek malto jēra gaļu, pievieno garšvielas – kanēli, romiešu ķimenes (cumin) Uz vidējas uguns vienmērīgi gaļu apcep. Beigās pievieno sāli pēc garšas.
- Kartupeļus sagriež gareniskās šķēlītēs un izkārto cepeškrāsnī liekamās pannas apakšā – tā, lai pamatne būtu noklāta. Pa virsu liek gaļas masu, tad atkal kartupeļus.
- Visu pārlej ar rikotas siera mērci – to pagatavo, sakuļot kopā rikotu, olas un muskatriekstu. Pārber ar parmezāna sieru.
- Liek krāsnī cepties 190C apm. 45 minūtes – kamēr sacepuma virspuse vietām sāk kļūt skaisti gaiši brūna!
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt