Mērce, man šķiet, ir vismistiskākā un vistrauslākā ēdiena daļa…. Piemērota un pareizi pagatavota mērce izcels labāko ēdienā, bet ja mērce nebūs izdevusies – tā sabojās pat vislabāk sagatavoto maltīti. Tāpēc pati dodu priekšroku mērcēm, kuru pagatavošana nav sarežģīta no procesa viedokļa un kur es nevarētu traki kļūdīties :)
Šī recepte ir dzīvē pārbaudīta un lieliski sader ar zivtiņām. Sastāvdaļu proporcijas norādīšu precīzi, bet proporcijas procesa gaitā var pieregulēt noteikti – uz savu garšu un smeķi! Sastāvā nav saldā vai jebkāda krējuma, bet rezultāts ir krēmīgs un bagāts.
Izejvielas:
- 2 cieti vārītas olas, sagrieztas 4 daļās
- 1 ēdamk. kaperu
- 1 ēdamk. baltvīna etiķa
- 2 ēdamk. rupji sakapātas svaigas raudenes (angl. oregano)
- 1 ķiploka daiviņa
- 80 ml olīveļļas
Gatavošana:
Atbildēt