Ja pastāv kāds absolūtais kārums visiem šokolādes mīļotājiem, tad tie ir šokolādes brauniji. Šo recepti atradu Marabout franču kulinārijas grāmatā, un tā uzreiz iekrita man acīs :) Lazdu rieksti ir kā punkts uz ‘i’, kas šos braunijus padara vienkārši de-beš-ķī-gus!
Sastāvdaļas:
- 300 g tumšās šokolādes (es izmantoju Chocolate Noir no Cote D’Or), salauzta gabaliņos
- 150 g sviesta, istabas temperatūrā
- 330 g cukura (vislabāk – brūnais nerafinētais cukurs) vai uz pusi mazāk, ja negribas pārāk saldus
- 4 olas, viegli sakultas
- 150 g kviešu miltu
- 120 g creme fraiche (derēs arī trekns skābais krējums)
- 75 g lazdu riekstu, apgrauzdētu un sagrieztu mazākos gabaliņos (bet ne pārāk smalki)
Gatavošana:
- Uzkarsē cepeškrāsni uz 180C. Ar sviestu iesmērē vai ar cepamo papīru izklāj kvadrātformas pannu.
- Uz zemas uguns izkausē šokolādi kopā ar sviestu, nepārtraukti maisot.
- Pēc tam bļodā sajauc šokolādes masu ar cukuru un sakultajām olām. Beigās pievieno miltus, riekstus un creme fraiche. Maisa, līdz masa kļuvusi viendabīga. Lej sagatavotajā formā.
- Cep 30 minūtes un pēc izņemšanas no krāsns atstāj atdzist. Tad sagriež kvadrātiņos.
danaskleita says
Džīzus, šie ir tik gardi brauniji! Es drusku vēl piešāvu konfektes gotiņa klāt. Mājinieki spiedza aiz sajūsmas !
Linda says
Prieks par braunijiem & vēl lielāks prieks par Taviem mājiniekiem! Šitā recepte ir zelta vērtē, vai ne? Paldies franču kulināriem :)
Laura Zake (@aikita) says
Paldies, sanāca gardi, tikai nākamreiz likšu vairāk riekstu un stipri mazāk cukura, lai pielāgotu savai un drauga gaumei. :)
Linda says
Jā, dažreiz receptes ir jāpielāgo savai gaumei :) Un forši, ja pielāgošana iet veselīguma virzienā! Es arī gribēju sākumā riekstus likt vairāk – bet nepieliku, un labi, ka tā – neprasījās vairāk :)
Sandra says
Esmu izmēģinājusi jau vairākas receptes. Bet šī ir labākā!
Cepu pusporciju. Bija tikai viena tāfelīte šokolādes (100 g), tāpēc garšas paspilgtināšanai pievienoju vienu ēdamkaroti kakao pulvera. Un lazdu riekstus aizstāju ar mandelēm. Un kā reiz bija burciņā palicis īsts lauku krējums.
Pat mana meita, kas atturas no saldumiem, ar šo kūku “iekrita”…
Linda says
Sandra, forši, ka atradusies ‘īstā’ recepte! Tā sajūta, kad izdodas atrast savai gaumei piemērotu garšu līdzsvaru saldajā, ir ļoti laba…. Lai gardi arī turpmāk!
Santa says
Linda ——paldies par šo Supergardo recepti :)
cepu, visu ņemot precīzi uz pusi, tālab krāsnī braunijs pavadīja mazliet īsāku laiku. iznāca debešķīgi, mmmmm, lielisks vakars :)
Linda says
Man prieks!! Šokolāde patiešām var palīdzēt vakaru padarīt lielisku ;)
Everita says
patreiz cepās, bet aizmirsu pielikt krējumu :(
Linda says
Sanāca ēdami? :)
Everita says
jā, gana ēdami :) ar krējumu droši vien būtu slapjāki, tagad sausi, bišku drūpoši :)
Elīna says
Apmēram kāda izmēra panna tika izmantota?
Linda says
22×20 cm cepampanna.
Laura says
Paldies, Linda! Burvīga recepte! Un tik vienkārša, ka pusi paveica mana četrgadīgā meitiņa (ja ne lielāko daļu :D). Vedām kā Ziemassvētku dāvanu mīļiem draugiem. Arī viņiem garšoja.
Linda says
Cik jauki! Šokolādes cienasts = visgardākais cienasts, it īpaši bērniem :)
Linda says
Liels paldies par recepti! Vakardien izmēģināju un sanāca patiešām garšīgi. Prieks gan man, gan tiem, kurus pacienāju.
Šis blogs ir īsts atklājums, ļoti patīk vizuālais noformējums.
Paldies un gaidīšu jaunas receptes :)
Linda Tellgrena says
Sveika, Linda! Paldies par atsauksmi un jaukiem vārdiem. Jaunas receptes noteikti sekos, arī no šokolādes… Veiksmes virtuves piedzīvojumos!
Nam says
Braunijus vienmēr cepu pēc Tavas receptes, vienmēr iznākuši lieliski, lai arī es to pielāgoju sev (mājās riekstus neviens nemīl) un cukuru lieku apmēram 200g . Šodien pirmo reizi mēģināju ar ķiršiem (atkausētiem saldētajiem). Tu zini, super (saldummīlis neesmu)!
Linda Tellgrena says
Ķirši ļoti labi piestāv šokolādei, un, izrādās, arī šiem braunijiem! Paldies, ka uzrakstīji :)
Aiva says
Brīnumgardi sanāca! Tik ŝokolādīgi..