Ļoti vienkārša recepte ātrai un veselīgai zivs pagatavošanai. Nekāda krējuma, panējuma vai citādu ne tik veselīgu sastāvdaļu! Tomātu mērce, nedaudz timiāna, kas ļauj sajust pašas mencas garšu. Esmu gatavojusi šo recepti vairākkārt un tā vienmēr ir izdevusies. Pasniedzu ar vārītiem kartupeļiem.
Beigās mērcei var pievienot pāris tējkarotes kaperu.
Izejvielas (4 pers):
- eļļa cepšanai
- 2 sīpoli, sagriezti plānos gredzenos
- 2x400g bundžiņas konservētu tomātu
- 2 tējk. cukura (vēlams brūnā)
- daži timiāna zariņi
- 2 tējk. sojas mērces
- 800 g mencas filejas
Gatavošana:
- Pannā uzkarsē eļļu, pievieno sīpolu gredzenus. Cep uz vidējas liesmas, kamēr sīpoli kļuvuši mīksti (~3 minūtes). Pievieno tomātus, cukuru, timiāna zariņus, soju un sagaida pirmo burbuli. Maisot pavāra vēl pāris minūtes.
- Pa virsu sīpolu-tomātu mērcei liek 4 gabaliņos sagrieztu mencas fileju. Liek pannai virsū vāku un atstāj cepoties uz zemas liemas 7-9 minūtes.
- Pirms pasniegšanas vispirms no pannas izņem timiāna zariņus, tad izņem filejas gabaliņus. Pēc tam ar dziļu karoti uz šķīvjiem liek mērci, pa virsu liekot fileju.
Iedvesma: BBC Good Food
Atbildēt