Šis ēdiens bija eksperiments, jo veikalā bija atvesti skaisti, bet negatavi bumbieri un tikai 0.90 EUR/kg. Nopirku četrus ar domu, ka gan jau kaut ko izdomāšu :) Izdomāju. Pagatavoju. Pats gatavošanas process ilgtošs, bet ļoti vienkāršs. Bija bailes, ka bumbieri sanāks ļoti saldi, bet tā nebija – struktūra laba un tikai sīrups, kurā bumbieri cepās, bija salds. To be repeated.
Izejvielas (4 pers):
- 4 stingri bumbieri, nomizoti un pārgriesti uz pusēm, izņemtas serdes
- 400 ml baltvīna (es ņēmu Savignon Blanc)
- 200 ml ūdens
- 2 ēdamk. medus
- 50 g smalkā cukura
- pēc izvēles – 1 kanēļa standziņa
Gatavošana:
- Mazā katliņā uzkarsē kopā vīnu, ūdeni, medus un cukuru. Sākumā maisa kārtīgi, kamēr medus un cukurs izkūst. Sagaida, kamēr viss sāk vārīties. Nogriež mazu uguni un vāra apmēram pusstundu, kamēr šķidrums reducējies uz pusi.
- Dziļākā cepampannā kārto bumbieru pusītes vienu otrai blakus (trauks nedrīkst būt pārāk liels, jo tad šķirdrums ‘izklāsies’ pa visu trauku, ne tikai pie bumbieriem). Pāri visam lej vīna sīrupu no katliņa. Liek cepeškrāsnī un 200C cep 30-40 minūtes. Ja šķidruma uz cepšanas beigām kļūst par maz, pielej nedaudz ūdeni.
- Pasniedz kopā ar vaniļas saldējumu, putukrējumu vai vēl ko citu, kas iet pie sirds!
Iedvesma: Pastry Studio
Atbildēt