Šī vistas recepte ir viens no maniem mīļākajiem (un ātrākajiem) veidiem, kā pagatavot vistas fileju. Aboslūti vienkārša recepte – derīga vakariem, kad visi izsalkuši, gribas ‘kaut ko garšīgu’, bet nav laika ilgi visu grieztu un maisīt!
Izejvielas (4 pers):
- 800 g vistas fileja, sagriezta kumosa lieluma gabaliņos
- garšvielas – karijs, saldā paprika (pēc garšas)
- sāls
- eļļa cepšanai
- 350 ml saldais krējums
- pēc izvēles – nedaudz kukurūzas miltu
- sauja žāvētas aprikozes, sagrieztas mazos gabaliņos
- 50 g mandeļu skaidiņas
- pasniegšanai – rīsi
Gatavošana:
- Eļļā uz pannas apcep vistas filejas gabaliņus (svarīgi tos nepārcept, lai gaļa nekļutu sausa). Pēc garšas liek klāt kariju un saldo papriku. Pievieno saldo krējumu, sagaida pirmo burbuli. Ja mērci vēlas biezāku, pievieno arī nedaudz kukurūzas cietes (to kārtīgi iemaisot, lai neveidojas burbuļi).
- Beigās pievieno aprikozes un mandeļu skaidiņas. Kopā, nepārtraukti maisot, visu pacep vēl pāris minūtes.
- Pasniedz ar vārītiem rīsiem.
Dadi says
Jautājums par kariju un papriku – tie ir domāti, kā garšvielu pulveri, vai kā? Vai saldā paprika svaigā veidā? Arī bildē grūti saprast vai tas oranžais ir tikai aprikozes vai arī oranžā paprika? =) Švaki, ka nav norādīti produktu daudzumi..
Linda says
Paldies par komentāru! Un atvainojos par neprecizitāti – saldā paprika domāta pulveris (garšviela)! Bet domāju, ka arī īstā paprika neko ļaunu nenodarītu. Ok, precīzākus daudzumus pielikšu recpetei :)