Salāti, kuri var būt gan otrais ēdiens, gan piedeva gaļas ēdienam. Ļoti sātīgi, ar daudzām garšas niansēm. Salātu ‘zvaigzne’ noteikti ir krāsnī ceptais un pēc tam viegli iemarinētais baklažāns. Kvinojas vietā var likt arī kuskusu.
Sastāvdaļas (otrais ēdiens 2 personām/ piedeva 4 personām):
- 2 baklažāni
- 2 karotes eļļas
- sāls, pipari
- 2 karotes balzāmetiķa
- 150 g kvinojas
- sauja rukolas
- 150 g svaigu un/vai žāvētu tomāti, sagriezti gabaliņos
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 200C. Baklažānus sagriež 2-3 cm lielos gabalos, pievieno sāli, piparus un eļļu. Kārtīgi samaisa. Liek uz cepešpannas un cep krāsnī z 25 minūtes. Kad mīksti un gatavi, izņem no krāsns, aplej ar balzāmetiķi, samaisa. Noliek malā.
- Uzvāra kvinoju saskaņā ar instrukciju uz paciņas. Atdzesē.
- Salātus kārto uz šķīvja – rukola, kvinoja, tomāti, baklažānu gabaliņi. Pēc vēlēšanās var apslacīt ar nedaudz eļļas un balzāmetiķa.
Iedvesma: BBC Good Food
mmiezite says
Paldies par recepti, smukā bilde īpaši sakārdināja, tikko uztaisīju un ļoti garšīgi:).
Linda says
Cik operatīvs kārdinājuma īstenojums! Priecājos, ka garšoja.
Ilze says
Liels paldies par lielisko recepti! Jau tagad nevaru sagaidit nakamo reizi, kad gatavosu atkal!