Mafini ir konditorejas klasika. Šoreiz piedāvāju recepti, kas mūsmājās ir vairākkārt pārbaudīta, uzlabota un tagad atzīta par tādu, kas gatavojama un ēdama bez liekas domāšanas. Banānu mafini ir lieliski piemēroti bērniem un bērnu ballītēm (ja mazie alerģiski pret riekstiem, tad mandeļu miltu vietā izmanto parastos). Brūnais cukurs, kas pārbērts pāri, piedod patīkamu kraukšķīgumu.
Izejvielas (12 mafini mafini ar “cepurīti vai 16 “tukšāki kā fotogrāfijā):
- 100 g sviesta
- 150 g paniņu vai kefīra
- 2 olas
- 300 g banāni (pēc iespējas gatavāki, jo gatavie banāni ir saldāki)
- 1 tējk. citrona sulas
- 100 g mandeļu milti (var aizvieto ar parastajiem kviešu miltiem vai pilngraudu miltiem)
- 150 g kviešu milti
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 140 g baltā smalkā cukura
- šķipsniņa sāls
- brūnais cukurs pārbēršanai
Gatavošana:
- Uzkarsē krāsni uz 175 grādiem.
- Bļodā izkausē sviestu un noliek malā, lai atdziest. Citā bļodā sakuļ kopā paniņas (vai kefīru) ar 2 olām. Pievieno atdzisušo sviestu un izmaisa.
- Banānus nomizo, sablendē blenderī vai kārtīgi saspaida ar dakšu. Iemaisa tējkaroti citronas sulas. Banānus pievieno olu un sviesta masai.
- Trešajā bļodā sajauc kopā cukuru, mandeļu miltus, kviešu miltus, cepamo pulveri un sāli.
- Bļodā ar miltiem lej iekšā banānu-olu masu, samaisa. Mīklai jābūt nedaudz ‘pufīgai’, tāpēc nedrīkst pārcensties un to pārmaisīt.
- Masu liek mafinu formiņās (es izmantoju silikona formiņas) vai ar papīra formiņām izklātā mafinu pannā. Kopā sanāk 16 klasiskā izmēra mafini. Ja ir 12 mafinu formas, tad izejvielu daudzumu samazina par 1/3. Pārber ar brūno cukuru. Cep cepeškrāsnī 175 grādos aptuveni 30 minūtes. Mafini iekšā būs sulīgi, bet ne mitri! Lai garšo :)
Iedvesma: ‘Dienas ēdieni’ 2013.gada 13.aprīļa numurs
Everita says
Oo, pat tvnetā šo redzēju :)
Linda says
Tā varētu būt ;)
Lauritta777 says
Ak Jēziņ…šie te ir vienkārši BURVĪGI !!! Recepte manā krātuvītē noteikti ir uz palikšanu. Paldies, Linda :)
Linda says
Pašas pārbaudīta un izdevusies recepte ir zelta vērta! Always welcome ;)
Dagnija says
Izskataas ljoti gardi mafini, droshi vien taadi ari ir :) Ko Linda ieteiktu izmantot paninju vai kefra vieta? Dzivoju aarpus Latvijas un diemshel man nav pieejami shie piena produkti…
Linda says
Dagnija, derēs arī šķidrāks bezpiedevu jogurts! Ceru, ka tas ir pieejams :)
Dagnija says
Pashkidraaks jogurts kaa vieniigi danone natural :) Bet vismaz tas ir :) paldies!
Everita says
Klau, kur tos mandeļu miltus Rīgā nopirkt? Visu laiku turēju pirkumu sarakstā, cerēju uz Rimi, bet Alfā nav :(
Everita says
Atradu :D Google pateica, ka Gemosā! :D
Linda says
Jā, es arī pērku Gemosā! Ja nu vēl neesi nopirkusi, var iztikt arī ar parastajiem (kviešu). Lai izdodas!
Antra says
Brīnumgardi sanāca ar rupjajiem kviešu miltiem ! Nācās izmantot, jo smalkie bija beigušies, toties tagad cepšu tikai no rupjajiem, pavisam cita struktūra ;)
Linda says
Paldies par padomu un dalīšanos ar pieredzi! Es arī noteikti mēģināšu šādi :)
KrustmāteAgate says
Hmm.. jautājums – 300 gr banānu.. tas ir ar mizu vai bez?
Linda Tellgrena says
Mizoti!
Kristīne says
Superīgi mafini! Mandeļu miltu vietā gan izmantoju pilngraudu auzu :) Ļoti, ļoti garšīgi!
Diāna says
Paldies par lielisko recepti. Vīrs nolēma mūs palutinât un sanāca ļoti garšīgi, apēdām uzreiz gandrīz visus mafinus :)
Paula says
Sveiki! Ko dod citronu sula un vai var iztikt bez tās?
Linda Tellgrena says
Citronu sula neļauj mīklai mainīt krāsu (brūnēt) dēļ banānu oksidācijas. Jā, var iztikt bez!