Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Skābā krējuma kūka

January 13, 2014 6 Comments

Skābā krējuma kūka - 8839Ir tādi brīži, kad jūti – ir jācep kūka! Vismaz man tā gadās – un īpaši brīvdienās. Šodien bija tāda diena un ‘izcepās’ šī skābā krējuma kūka, kuras sastāvā ir pavisam vienkāršas izejvielas. Šādām receptēm ir ļoti svarīgi, lai garšas būtu līdzsvarotas un struktūra – patīkama, ne pa smagu, ne par sausu (tieši tāds arī sanāca rezultāts).

Patiesībā vienīgā ‘ekstra’ kūkai ir vaniļas cukurs, tāpēc to vajadzētu kvalitatīvu, lai jūt gala produktā. Vēl labāk, ja būs īstas lauku olas un saldkrējuma sviests. Nākamreiz cepot noteikti mēģināšu arī kādu variāciju – cukātus, žāvētus augļus un tmldz. Vēl viena piebilde – ja nav augstās kūkas formas kā attēlā (angliski – bundt cake), noteikti var cept arī parastajā apaļajā. Bet vispār ieteiktu nopirkt arī šādu skaistu kūkas cepamformu – tajā pat visvienkāršākā kūka izskatīsies ļoti ļoti labi! Rezumējums mana vīra vārdiem runājot: “Baked to perfection”. 

Sastāvdaļas:bundtpan

  • 400 g kviešu miltu
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • puse tējk. sāls
  • 225 g sviesta
  • 350 g cukura
  • 6 olas (L izmēra)
  •  3 tējk. vaniļas cukura
  • 240 g skābā krējuma (25% tauku saturs)
  • pāris tējk. pūdercukura pārkaisīšanai

Gatavošana:

  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 165C. Ar sviestu iesmērē augsto kūku pannu (bundt pan), pēc tam iekaisa pannā arī miltus (tas palīdzēs gatavo kūku izņemt no pannas), liekos izkratot ārā.
  2. Caur sietu izsijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Noliek malā.
  3. Ar mikseri saputo sviestu ar cukuru, līdz masa kļūst gaišāka un gaisīgāka. Pa vienai (pa starpām turpinot putot) pievieno olas un vaniļas cukuru. Kad viss kārtīgi saputots, ar lielu karoti lēnām iemaisa miltus un skābo krējumu.
  4. Mīklu lej pannā un liek krāsnī cepties uz 1 stundu vai kamēr kūka gatava (pārbauda ar koka irbulīti). Ņem ārā no krāsns un atdzesē 10 minūtes. Tad kūku apvērš otrādi uz šķīvja un noņem cepamformu (man tā nonāca nost ļoti viegli bez kratīšanas). Atdzesē pavisam. Pārkaisa ar pūdercukuru un pasniedz.

Iedvesma: The Kitchn

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Pie kafijas, Skābais krējums, Vienkāršas izejvielas, Ziema

« Grieķu valriekstu kūka
Siltie čili vistas salāti »

Comments

  1. Baiba says

    January 21, 2014 at 21:12

    Izmēģināju ar žāvētām dzērvenēm, visas gan nogrima, bet keksiņš iznāca ļoti gards! Paldies par recepti :)

    Reply
    • Linda says

      January 21, 2014 at 21:44

      Forši, ka bija gardi! Nākamreiz pamēģini nepievienot dzērvenes 1/3 daļai mīklas, kuru formā ielej pirmo. Tad pievieno pārējo 2/3 – tad dzērvenēm nevajadzētu grimt!

      Reply
  2. Amanda says

    February 4, 2015 at 15:03

    Rozīnes vai dzērvenes pirms pievienošanas mīklai apviļā miltos,tad tās nenogrims

    Reply
  3. Santa says

    April 14, 2015 at 21:41

    Garšīga un vienkārša kūka. Paldies!

    Reply
  4. Sintija says

    March 20, 2019 at 22:16

    Vienkārša, bet ideāla kūka, gatavoju ar ķiršiem no ķiršu kompota. Super garšīgi kopā ar šokolādes saldējumu, paldies!

    Reply
  5. Ginka says

    May 27, 2019 at 17:01

    Manai omei šī patreiz mīļākā, ļoti bieži cepu!

    Reply

Leave a Reply to Ginka Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in