Lai arī dodu priekšroku klasiskām vērtībām un produktiem bez dažādām garšām un piedevām, dažreiz ir vērts pamēģināt ko jaunu. Šoreiz izmēģināju RASAS jaunos saldos krēmsierus ar aveņu piedevu. Teiksim tā – šis saldais krēmsiers ir īsais ceļš ir desertu, kad svaigas vai saldētas avenes nav pieejamas un kad jāpagatavo kas gards. Jāatceras, ka krēmsieru sastāvā ir arī cukurs, tādēļ tā daudzums pievienojamajā saldajā krējumā noteikti ir jāsamazina.
Ja arī jūs interesē izmēģināt jaunos produktus savā virtuvē, sadarbībā ar RASAS krēmsieriem, varat iegūt savā īpašumā veselu grozu ar dažādiem RASAS produktiem! Lai piedalītos dāvanas izlozē, komentāros ierakstiet, kāds ir jūsu mīļākais krēmsiera izmantošanas veids. Vai esat mēģinājuši gatavot vēl ko, izņemot siera kūkas? Kādu recepti / desertu vēlētos pagatavot? Kāds ir jūsu mīļākais saldais ēdiens vispār? Atbilde uz jebkuru no šiem jautājumiem kvalificējas.
Ar prieku paziņoju, ka RASAS gardumu grozu savā īpašumā ir ieguvusi Krista (krista.p***@gmail.com! Ar Kristu sazināšos personīgi par dāvanas saņemšanu. Apsveicu un paldies visiem par dalību :)
Sastāvdaļas (4 porcijām):
- 400 ml saldā krējuma (vismaz 35%)
- 1 paciņa RASAS krēmsiera ar avenēm (180 g)
- 2 ēdamk. pēdercukura (vai pēc garšas)
- 100 g drupeni cepumi, saberzti drumstalās (labi derēs auzu pārslus cepumi, jo tiem ir rupjāka struktūra)
- 1 liels gatavs mango
- dekorēšanai – bezē cepumi, avenes, dzērveņu tēja utt.
Gatavošana:
- Saldo krējumu saputo kopā ar pūdercukuru. Beigās ieputo krēmsieru (krēmsiers labāk putosies, ja tas būs istabas temperatūrā).
- Mango nomizo un mīkstumu atdala no kaula. Tālāk to var sagriezt mazos gabaliņos vai sablenderēt. Ne tik gatavus mango noteikti labāk ir blenderēt.
- Desertu kārto glāzēs vai citos desertu traukos – apakšā pāris karotes krēmsiera masas (mazo pusīti), tad cepumu drumstalas. Nākamajā kārtā liek mango un pa virsu tam – atlikušo krēmsieru. Dekorē ar mango gabaliņiem, bezē cepumiem, svaigām avenēm vai jebko citu, kas garšo un patīk!
Karīna says
tā kā saldos ēdam reti, biežāk Rasas krēmsiers tiek izmantots pie kartupeļu pankūkām vai krāsnī ceptiem kartupeļiem. Svaigais krējumsiers, tuncis savā sulā, smalki sakapāts sarkanais sīpols vai zaļie lociņi. Visu samaisam un garšo ideāli. Der arī vienkārši uz melnās maizes. šo mēs taisam ļõoti bieži :) No saldajiem viss pavisam vienkārši. Krējumsiers ar saldo krējumu, sadrupināti cepumi, svaigas avenes vai apelsīnu / citronu olu krēms. Visu saliekam kārtās saldumtrauciņā un gatavs :)
Agnese says
Pildījums macarooniem. Izmantoju arī kā vienu no sieriem, lai pagatavotu piecu sieru risotto.
Līga Krista Solima (@lksolima) says
Maizes zupa ar roziineem un putukrejumu ar biezpienu – visu laiku miijaakais deserts!
Vineta says
Mans mīļākais krēmsiera izmantošanas veids ir siera kūkas. Parastos krēmsierus izmantoju biezzupām. Vēlos pagatavot Aveņu tiramisu, kā arī pankūku kārtojumu- kūku ar krēmsieru. Mīļākais saldais ēdiens, ir Pavlova, bezē cepumi ar svaigām ogām. to nu varu ēst un ēst…:)
Valdis says
1. Labākais ar krēmsieru, kas iecienīts radu pulkā – siera kūka ar persikiem.
2. Labs saldēdiens sanāk – kumkvata augļi, brūnais cukurs, medus, vermuts +krēmsiers.
Ieva says
Mans iecienītākais krēmsiera izmantošanas veids noteikti it siera kūkā ar mellenēm. Tā ir ļoti vienkārši pagatavojama un nav nepieciešama cepeškrāsns. Ar to parasti cienāju savus draugus un ģimeni, un visiem tā ļoti garšo. :)
Liene says
Bērnības atmiņa un joprojām mīļākais saldais ēdiens- (metāla trauciņā uz plastmasas kājiņas) šokolādes krēma kvadrāts ar ogu ķīseli. Viss ģeniālais ir vienkāršs.
Zane Seipule says
Krēmsiers, protams, vislabāk noder siera kūkas gatavošanai. Taču vakar izmēģināju jauno krēmsieru ar cepumu piedevu kēksiņu glazēšanā. Arī lieliski!!!
Alise says
Rasas klasisko krēmsieru pārsvarā izmantoju 2 veidos:
1) taisot sushi – Filadelfjas siera vietā
2) un, protams, dažādu veidu siera kūkās : )
Līva says
Siera kūka ar vasaras ogām – tajā visbiežāk izmantoju krēmsierus. Bet mīļākais deserts – vecāsmammas gatavotās “peldošās salas”.
signe says
Krēmsieru, kā visas pārsvarā izmantoju siera kūku pagatavošanai.Pildītajās pankūkās.Vakar cepu rolbiskvītu un izmantoju jauno krēmsieru ar avenēm un sanāca ļoti, ļoti garšīgs!
Tāpat arī parastos krēmsierus izmantoju zupām un mērcēm. Un brokastis nav iedomājamas bez maizītes ar krēmsieru.. Gan man , gan bērniem ļoti ļoti garšo!
no saldajiem ēdieniem man šķiet ka nav neviena kas negaršotu.. Esmu liela saldumu cienītāja un arī gatavotāja!
Virtuvē esmu izmēģinājusi daudz dažādas receptes, bet vēl ne reizi neesmu gatavojusi Tiramisu.. Tad tas arī būtu tas ko gribētu pagatavot.. Un tuvākajā laikā arī izdarīšu!
Antra says
Siera kūka no klasiskajiem Rasas krēmsieriem vienmēr sanāk fantastiksa – klasiska vērtība!
Bet tas nav viss, kur manā virtuvē tiek izmantoti šie lieliskie svaigie sieri. Tā kā esmu liels sieru gardēdis un katram ēdienam atradīšu, kur pievienot sieru un īpaši jau krēmsierus, tad recepšu ir daudz, piemēram, lavaša rullīši ar krēmsiera, krabju un dārzenīšu pildījumu, vai burvīgā tunča tarte, kur puz mīklas pamatnes papildus tuncim, kas apcepts ar sēnītēm un sīpoliem, tiek pārklāts ar olām sakulta krēmsiera pildījums – rezultātā lielisks gan kā pamatēdiens tikko izņemts no krāsns, gan kā uzkoda vēlāk atdzesētā veidā. Protams, neiztrūkstoš krēmsiers ir krēmzupu un dažādu sacepumu, kā arī uzkodu pagatavošanā – garneļu-krēmsiera krēms kumosmaizītēm, laša-krēmsiera pildījums pankūku rullīšiem utt.
Un deserti – te nu arī variācijām nav gala! bez jau pieminētās siera kūkas, top krēmsiera krēmi dažādu kūku pildījumiem un biezpiena-krēmsiera sacepumiem, vai vienkārši gards krēms saputojot krēmsieru ar iebiezināto pienu un putukrējumu un pasniedzot to kopā ar auglīšiem.. mmm.. gardi! :)
Renāte says
Mans mīļākā recepte, kurā izmantoju klasisko krēmsieru ir ābolu – valriekstu siera kūka ar karameļu mērci, vienīgais ko par šo kūku varu teikt ir – IZCILI! It īpaši ar RASAs krēmsieru, jo tas ir nedaudz savādāks, kā citi.. ;)
Tā kā jau no 12 gadiem, tātad jau 4 gadus cepju dažādas kūkas, tad viens no mīļākajiem manis gatavotajiem ēdieniem ir torte “Cielaviņa” kas ir ļoti iecienīta radu lokā, kā arī eklērīši, tie pazūd vienā mirklī, arī tiem esmu pildījusi pirdījumu ar krēmsieru – tīri tā neko.. :)
Krēmsiers kopā ar persikiem vai zemenēm un putukrējumu ir izcils pildījums rolbiskvītiem un arī kā krēms kopā ar kādu og mercīti – Mmm, ku gardi… :)
Inese says
Krēmsiers pašgatavotā saldējumā!! Vasara nāk ;-)
mmiezite says
Mans mīļākais saldais ēdiens ir Tiramisu. No Rasas produkcijas labprāt izmantotu svaigo krēmsieru bez piedevām un taisītu siera kūku. Vēl ar svaigo sieru, kas sajaukts ar ķiplokiem un zaļumiem var pildīt vistas fileju, pēc tam satinot to bekona vai parmas šķinķa šķēlītēs, ļoti gardi iznāk:).
Karīna says
jā, ir mēģināts vēl šis tas, izņemot siera kūkas – lūk, viena no receptēm.
Krēmsierus izmantoju tā, ka pieliekot sablenderētas ogas, apgrauzdētas auzu pārslas, mazliet pūdercukurs un uz naža asmens malts ingvers, mazliet želatīna – lieku ledusskapī, lai savelkas, tikmēr izvāru ogu ķīseli, atdzesēju. Lieku ķīselī šīs masas piciņas vai četrstūrīšus – vualā – gatavs! :)
Ieva (@malta_oto) says
Esmu atradusi dievīgu portugāļu sāļo kūku, pa vidu pildījums krējumsiers ar tunci:)
Elīna says
krēmsiers ar aveņu garšu ir vienkārši dievīgs. lietoju krēmsieru uz maizes/galetes/sausiņa sviesta vietā. reizēm pa virsu uzlieku kādu dārzeni, bet lielākoties tā arī noēdam
Anete says
Rasas krēmsieru izmantoju dažādos veidos:
1) suši ar lasi un Rasas zaļumu krēmsiers;
2) dažādas uzkodu maizītes ar avokado, diedzētiem graudiem, krēmsieru, lasi, saulē kaltētiem tomātie utt. (dažnedažādas variācias);
3) interesanta sāļo uzkodu recepte: krēmsiers+sīpoliņi+marinēti gurķi+ar dakšiņu saspiestas šprotītes (to visu sajauc kopā un liek uz rudzu maizītēm)
Laura says
Esmu liela saldumu mīļotāja, tāpēc katras brīvdienās top kaut kas gards. Ļoti dievinu krēmsierus, jo tiem ir tik dažāds pielietojums, protams, izmantoju tos siera kūkām, toties, lai nav visu laiku lielās siera kūkas ir kaut kas jāpamaina un mana jaunā aizraušanās virtuvē ir gatavot mini krēmsiera kūciņas, kas ir mazas, skaistas un tik ļoti garšīgas un nemaz nav sliktākas par lielo siera kūku.:) Vēl no saldumiem mājās ir iecienītas vafeļu un pankūku kūkas, kuras tiek pildītas ar krēmsieru, augļiem un dažādām mērcēm. Krēmsierus izmantoju arī, kad ciemos ierodās ciemiņi vai jādodās uz balli ar groziņiem, tad pagatvoju lavašā ar tunci,lasi u.c. sastāvdaļām, ko sirds kāro, ļoti ātri, vienkārši un garšīgi.
Protams, neatņemama sastāvdaļa ir brokastis, vismīļākais krēmsiers ir “vieglais ar jogurtu”, tad var ēst uz maizītes gan ar saldu, piemēram, medu, gan ar ko stiprāku.
Izmantoju arī gatavojot auzu pārslu putru, kurā iemaisu aveņu krēmsieru un nevajag nekādus citus saldinātājus! Vai arī vakarā sagatavoju brokastu ēdienu, ko sauc par “parfait” sajaucu nevārītas auzu pārslas ar kādu no krēmsieriem (aveņu,cepumu,jogurta vai klasisko) kārtoju šo masu, tad žāvētus augļus, tad atkal auzu pārslu un krēmsiera masu, ielieku uz nakti ledusskapī un no rīta dekorēju ar svaigiem augļiem, esmu šo gatavojusi ar jogurtu, bet ar krēmsieru sanāk “kreptīgāks”. :))
klusais (@puikinsh_) says
No kremsiera meistaroju berniem cepummaizites. Pa vidu iesmereju un virsu lieku. Un tad kartoju virsu dazadus darzenus, auglus. Ir gardi, pat loti :)
Daina says
Es samera maz lietoju piena produktus (un nedzivoju Riga, tatad uz grozu nekonkureju, kaut man katra zina ir draudzenes, kuram tas loti patiktu!), BET rudeni izcepu kirbju kapkeikus ar dazadam garsvielam (angliski vienkarsi sauc par ‘pumpkin spice’) un tad no kreimsiera izgatavoju saldo smeri (‘frosting’) ko virsu smeret…bija debeskigi!
ilvija says
Krēmsierus lietoju kūkās: krēmu sastāvam piešaujot klāt. Arī suši gatavojot pielieku parasto krēmsieru.
Krista says
Rasas klasiskais krēmsiers man ir neaizstājams draugs, kad gatavoju savas iemīļotās kaņepju staka maizītes. Klasiskā krēmsiera un kaņepju staka draudzības formula ir 50/50 jeb pievienoju vienādā daudzumā kā vienu, tā otru, samaisu un devīgi smērēju uz rudzu sausmaizītēm, ja mājās vēl ir kāds zaļumiņš, diedzētas sēkliņas un zobu bakstāmais, tad rīts ir izdevies.
Antra says
Tā kā konkursa jautājums joprojām ir aktuāls, tad pēdējā brīdī vēl atļaušos pievienot savu šīs nedēļas super brokastu atklājumu, kurā kā viena no galvenajām sastāvdaļām iekļāvās tieši krēmsiers – saldētus (diemžēl tādi bija vieīgie mājās tobrīd esošie) spinātus atlaidinu, pievienoju garšvielas, sīki sakapātu sīpoliņu un nedaudz ķiplociņu, (un nākamajā jeb svētdienas rītā, kad sestdien biju sajūsmā par šo ēdienu un gatavoju vēlreiz, pievienoju arī zaļos zirnīšus), visu šo vitamīnu devu samaisu ar labi daudz krēmsiera. Tad sagatavoto masu lieku mazajos apaļajos (creme brullē tipa) trauciņos 5 cm diametrā, katram pavirsu uzsitu vienu vistas oliņu un cepu cepeškrāsnī, kamēr olas baltums sarec, bet dzeltenums vēl pušķidrs. Beigās atliek tiek uzrīvēt kādu mazdruciņu cieto sieriņu un burvīga, spēcinoša brokastu maltīte gatava :)
Laura says
Uz kapkeikiem, uz braunijiem, un burkānu kūkas krēmā- visgaršīgāk :)