Ir augļi, kas lieliski iederas salātos. Mango ir viens no tiem – labi saskan ar garnelēm, lasi, vistu… Šoreiz pagatavoju krāsainus un vieglus salātus, ko pasniedzu kopā ar aukstām “stikla” nūdelēm (glass noodles) un sojas un laima mērci. Ātri un vienkārši. Vēl labāk garšos karstā vasaras dienā!
Izejvielas (2 porcijām):
- 10-12 tīģergarneles vai vairākas mazākas garneles (ja saldētas, tad atkausē)
- 1 ķiploka daiviņa
- eļļa cepšanai
- 50 g “stikla” nūdeļu jeb glass noodles (smalkas tievas nūdelītes, kuras pagatavo mērcējot un nevis vārot, nopērkamas visos lielveikalos Āzijas produktu stendos)
- 1 mango
- puse lielas paprikas vai viena mazāka
- 1 selerijas kāts
- puse garā gurķa
- nedaudz koriandra vai dīgsti pārbēršanai (es izmantoju puravu dīgstus)
Mērcei:
- 2 ēdamk. sojas mērces
- 1 tējk. agaves sīrupa (derēs arī brūnais cukurs)
- 2 ēdamk. laima sulas (ja nav, var izmantot arī citrona sulu)
Gatavošana:
- Sagatavo garneles – noņem galvas, ja tādas ir un izņem muguras melno vēnu. Var atstāt čaulu, var to noņemt un atstāt čaulu tikai ap garneles astīti. Pannā uzkarsē eļļu un apcep ķiploku. Pievieno garneles un cep kamēr gatavas, aptuveni 2 minūtes no katras puses.
- Gatavo salātus – gurķi nomizo un izgriež sēklas. Papriku, selerijas kātu un manto sagriež plānās sloksnītēs (jo plānākās, jo labāk).
- Nūdeles pagatavo saskaņā ar norādījumiem uz paciņas. Nokāš ūdeni un atdzesē.
- Mērci pagatavo, sajaucot visas tās sastāvdaļas.
- Dārzeņus sajauc ar nūdelēm un mērci, visu kārtīgi iecilājot. Pa virsu liek garneles un pārber ar dīgstiem vai koriandru.
Liene says
Pievienojos mango cienīšanā! Saki lūdzu,kādu fotokameru un objektīvu izmanto?
Linda says
Izmantoju Canon 450D ar standarta objektīvu.