Iekaksts tapis sadarbībā ar recepšu žurnālu “Mājas virtuve”
Šo salātu gatavošanai man iedvesma nāca no Marokas virtuves – aukstais kuskuss izceļ pārējās sastāvdaļas un salātu pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Sparģeļi savukārt ir ‘nodeva’ sezonalitātei – turklāt tajos ir daudz vērtīgu uzturvielu un tie vienkārši ir ļoti ļoti garšīgi. Šie salāti ir ideāli piemēroti ņemšanai līdzi uz darbu vai skolu.
Salātiem:
- 12 svaigu zaļo sparģeļu (sparģeļu nesezonā tos var aizstāt ar zaļajām jeb haricots verts vai sviesta pupiņām)
- 150 g kuskusa
- 100 g ķiršu tomātiņu, sagriezti uz pusēm vai četrās daļās (labi der arī žāvēti tomāti, sagriezti gabaliņos)
- maza buntīte sīpolloku, sagriezti mazos gabaliņos
- sāls
- melnie pipari pēc garšas
Mērcei:
- 2 ēdamk. extra virgin olīveļļas
- 1 ēdamk. baltvīna etiķa
- 1 tējk. citrona sulas
- 1 tējk. cukura
- sāls
Gatavošana:
- Pagatavo kuskusu saskaņā ar instrukciju uz paciņas (ūdens vietā vislabāk kuskusu apliet ar karstu buljonu, tad kuskusam būs daudz pilnīgāka garša).
- Sparģeļiem nogriež aptuveni ⅓ apakšējās daļas, kas parasti ir cieta un kokaināka (šo daļu var izmantot sparģeļu krēmzupas gatavošanā). Augšējās daļas liek vārīties sālsūdenī uz aptuveni 3-4 minūtēm. Uzmanīgi izņem no ūdens (lai nesabojātu trauslo augšējo auga daļu).
- Pagatavo mērci salātiem, visas sastādvaļas sajaucot kopā mazā bļodiņā.
- Kuskusu uzirdina ar dakšu, pievieno tomātus un lociņus. Pārlej ar mērci un izmaisa. Liek uz šķīvjiem. Pa virsu kārto sparģeļus.
smartbsolutions says
Burvīga recepte, paldies Linda par ideju – sparģelus ar couscous nebūtu iedomājusies :) nesen tieši baudīju gaišos Nīderlandē – lieliski :) sveicieni no Briseles, Signe
Linda says
Gaišie sparģeļi ir dievīgi…. Ar kausētu sviestu, vārīto šķiņķi un kapātu olu. Lai Tev izdodas kādreiz pamēģināt šos zaļo sparģeļu salātus, man tie ļoti patika :)