Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Pistāciju un dzērveņu cepumi

September 15, 2014 5 Comments

Teikšu godīgi – neesmu cepumu fans. Jā, tie ir gardi, bet reti kad saņemos uzcept pati. Šodien gribējās par godu Tēva dienai pagatavot ko īpašu un tapa šie izcilie pistāciju un žāvētu dzērveņu drupenie cepumi. Abolsūti vienkārši, tikai dažas izejvielas. Recepte no BBC Good Food viens pret viens, bet nākamreiz noteikti mēģināšu variēt ar piedevām – riekstiem un žāvētajiem augļiem. Domāju, ka labi iederētos arī kanēlis, kardamons un krustnagliņas ap Ziemassvētkus laiku! Kā bāzes recepte smilšu mīklas konsistences cepumiem – perfekta.

Izejvielas:

  • 175 grami sviesta istabas temperatūrā
  • 175 g zeltainā caster cukura (es izmantoju ŠO, pirktu Gemosā, bet derēs arī parastais baltais cukurs)
  • 2 tējk. vaniļas cukura
  • 225 grami miltu
  • 75 grami lobītu un nesālītu pistāciju
  • 75 g žāvētu dzērveņu

Gatavošana:

  1. Sviestu, cukuru un vaniļas cukuru ar koka karoti kārtīgi samaisa kopā, lai veidotos viendabīga masa. Iemaisa miltus. Tad pievieno arī pistācijas un dzērvenes. Kārtīgi samaisa, bet beigās mīca ar rokām. Sadala masu uz pusēm un no katras puses izveido “desiņu” ar 5 centimetru diametru. Ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grādiem (160 grādiem ar ventilatoru). Uz cepamās pannas liek cepampapīru. Mīklu no ledusskapja izņem, noņem pārtikas plēvi un sagriež 1 centimetru biezās šķēlītēs. Liek izklaidus uz pannas un cep 12-15 minūtes (kamēr maliņas kļūst viegli gaiši brūnas). Pilnībā atdzesē uz pannas. Man no visas mīklas sanāca divas pannas ar cepumiem. Mīklu var sasaldēt uz uzglabāt 3 mēnešus saldētavā.

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Cepumi, Dzērvenes, Pistācijas, Rieksti, Žāvētas dzērvenes

« Ciemos: Krista.lv. Latvijas kulināro blogu apskats.
Vistas un rīsu zupa »

Comments

  1. Nadya says

    September 15, 2014 at 10:06

    Paldies par recepti! Un kur emt lobtas un nesltas pistcijas? Gemos ar?

    Reply
    • Linda says

      September 15, 2014 at 15:39

      J, es pirku Gemos. 500 gramu iepakojum, iespjams, ir ar mazkos. Padrgas, bet tik labas!

      Reply
  2. Linda says

    October 10, 2014 at 10:55

    Vai pistciju viet var likt citus riekstus? Kurus js ieteiktu?

    Reply
    • Linda says

      October 10, 2014 at 11:29

      Protams, ka var :) Vislabk ders sadrupintas mandeles. Bet bs labi ar ar mazkos gabalios sadrupintiem Indijas riekstiem, valriekstiem, lazdu riekstiem.

      Reply
      • Linda says

        October 10, 2014 at 11:36

        Liels paldies! odien pat izminu! :)

        Reply

Leave a Reply to Linda Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Ķirbis Šokolāde

Copyright © 2021 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in