Šī vienkārši pagatavojamā zupa ir manas bērnības klasika. Tagad pirms gada “atklāju” to vēlreiz. Ļoti piemērota saaukstēšanās laikam, kad vistas buljons (vismaz man) ir viena no retajām lietām, kas sliktas veselības apstākļos liekas kaut cik “uzrunājoša”. Tiem, kam būtiski – šai zupā nav ne laktozes, ne glutēna.
Izejvielas (palielam zupas katlam):
- vistas karkass pēc gaļas nogriešanas vai cepeša kauli vai “zupas izlase” – vislabāk no īstas lauku vistas;
- 3 litri ūdens
- garšvielas – smaržīgie pipari, lauru lapas
- 2 lielāki burkāni, sagriezti šķēlītēs vai mazos kubiņos
- 1 sīpols, sagriezts gabaliņos
- 300 grami selerijas saknes vai daži selerijas kāti, sagriezti gabaliņos
- 200 grami rīsu
- zaļumi – dilles, pētersīļi
Gatavošana:
- Lielā zupas katlā ielej ūdeni un liek sadalītu vistas karkasu vai gabalus. Pievieno garšvielas un uzvāra. Ja parādās putas, tās nosmeļ. Pievieno sāli pēc garšas. Turpina vārīt vidēji pusstundu uz vidēji mazas liesmas. Vistas gabalus no buljona izņem.
- Noskalo rīsus un pievieno buljonam.
- Pievieno burkāna, sīpola un selerijas gabaliņus. Visu kopā ar buljonu turpina vārīt, kamēr rīsi ir mīksti.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar zaļumiem.
Nadya says
J, atmias par brnbu! Bet es atkal par to, kur emt :) Kur emt lauku vistas un vispr labu gau? Grti, kad nav pazstamu fermeru:)
Linda says
Varbt atbilde ir eit? :) http://www.tiesapirksana.lv.
Nadya says
Paldies! :)
Zanda Anina says
Paldies par recepti. Man ar atsauca atmi brnbu, skolas laiku, kad zupa man bija vismk :) Jizmina…
Linda says
Brnbas dieni vienmr izraisa patkamu nostaiju – ar tie pai vienkrkie!…