Pēdējā laikā sanācis pirmdienās publicēt gandrīz vai tikai “saldās receptes” – un šī pirmdiena nebūs izņēmums. Patiesībā šie melleņu un banānu mafini nemaz nebija tik saldi, tādēļ lielākiem kārumniekiem iesaku pievienot vēl vismaz 50 gramus cukura. Brokastīs, protams, mafinus baudot ar tēju vai kafiju,
saldums neprasās. Salīdzinoši veselīga mafinu recepte, kurā var izmantot saldētas ogas un domāju, ka izdosies lieliski arī ar žāvētiem augļiem vai ogām.
Sastāvdaļas:
- 300 grami miltu ar pievienotu cepamo pulveri
- 1.5 tējkarotes dzeramās sodas
- 100 grami gaišā muskavado cukura (vai 150 grami, ja mafinus vēlas nedaudz saldākus)
- 50 grami auzu pārslu plus vēl nedaudz dekorēšanai
- 2 vidēja lieluma banāni, pēc iespējas gatavāki
- 185 ml paniņu, kefīra vai jogurta
- 5 ēdamk. olīveļļas
- 2 olu baltumi
- 150 grami melleņu
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180C grādiem (ventilatora režīmā līdz 160 grādiem). Ietauko vai izklāj ar mafinu papīrīšiem 12-vietīgo mafinu pannu. Lielā bļodā ieber miltus un sodu. Atliekot malā 1 ēdamkaroti cukura, visu pārējo cukuru sajauc ar miltiem un auzu pārslām.
2. Citā bļodā ar dakšu saspaida banānus (es izmantoju blenderi), kamēr iegūta diezgan viendabīga masa.
Saspaidītajos banānos iemaisa paniņas (vai kefīru vai jogurtu), eļļu un olu baltumus.
3. Miltu masu un šķidro maisījumu sajauc kopā ar koka karoti. Masa izskatīsies kunkuļaina, bet par to nevajag uztraukties un maisīt pārāk ilgi. Iecilā mellenes. Mafinu formiņas piepilda ar mīklu, pārkaisa ar auzu pārslām un malā atlikto cukuru.
4. Cep cepeškrāsnī 18-20 minūtes, kamēr mafini ir pacēlušies un kļuvuši skaisti zeltaini. Pēc izņemšanas no krāsms mafinus pirms izņemšanas no formītēm nedaudz atdzesē.
Iedvesma: BBC Good Food
Inga says
Mafini izdevās garšīgi, taču cepšanas laiks sanāca vismaz 30-40 min