Tuvojas visi tie gada svētki, kad galdā tiks likta cūkas gaļa, sutināti kāposti un kartupeļi… Cūkas cepetis ir klasika, bet varbūt šoreiz tā vietā pamēģināt pagatavot kādu interesantāku lopiņa gabalu? Vislabākās ribiņas ar daudz liesas gaļas pie kauliem var iegādāties Rīgas Centrāltirgus Gaļas paviljonā Jāņa Saukas (“Ādažu desu darbnīca”) stendā.
Šī recepte ribiņas padara sulīgas un ar izteiktu dūmakainu aromātu. Grila sezonā vislabāk būs cept svaigā gaisā, bet arī gatavotām cepeškrāsnī šīm ribiņām nav nekāda vaina. Vēl vairāk – tās ir ļoti ļoti labas. Tie, kas garšojuši, noteikti pie sevis māj ar galvu :)
Izejvielas (4 personām):
- 2 kg cūkgaļas ribiņu
- sauso garšvielu maisījums, kas piemērots gaļas marinēšanai (es izmantoju Monreālas garšvielu maisījumu)
Glazūrai:
- 150 ml kečupa
- 3 ēdamk. saldās čili mērces
- 4 ēdamk. sojas mērces
- 140 g šķidra medus
- ja ir – 3 ēdamk. terijaki mērces
- 4 ēdamk. viskija
Gatavošana:
1. Cepeškrāsni uzkarsē uz 160 grādiem. Ribiņas sagriež gabalos pa 4-5 ribām katrā. Liek lielā bļodā, pārber ar gaļas garšvielu tā, lai gaļa būtu pēc iespējas vienmērīgi noklāta. Ribas liek cepeškrāsnī uz restītēm un cep 1 stundu.
2. Visas glazūras sastāvdaļas lej pannā, samaisa un uzvāra – sagaida pirmo burbuli. Uz mazas uguns maisot turpina vārīt 5 minūtes, mērce šai laikā būs kļuvusi bieza un lipīga.
3. Ribas izņem no cepeškrāsns un temperatūru paaugstina līdz 200 grādiem. Katru ribu gabaliņu iemērc sagatavotajā glazūrā un liek atpakaļ uz restītēm. Pacep cepeškrāsnī vēl 10-12 minūtes.
Iedvesma: BBC Good Food
Monta says
Labdien, Linda!
Ribiņas sanāca brīnišķīgi gardas!
Gribu pateikties pat lieliskajām receptēm, viss ko esmu gatavojusi pēc tām sanāk fantastiski gardi!! Vīrs arī ir sajūsmā! :)
Linda Tellgrena says
Monta, tas ir ļoti forši! Lai gardi arī turpmāk :)