Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rupjmaizes kārtojums

November 12, 2014 2 Comments

Foto: Viesturs Masteiko

Foto: Viesturs Masteiko

Klāt svinīgākā no visām gada nedēļām. Laikā starp 11. un 18.novembri arī virtuvēs, kur parasti valda eksotiskākas garšas, sākam piedomāt par senču kulināro mantojumu. Galdā parādās štovēti kāposti, laukos augusi pīle vai zoss, pašu audzēti dārzeņi un kādas meža veltes. Šodien piedāvāju savu receptes versiju tradicionālajam rupjmaizes kārtojumam.

Šī patiesībā ir ātrā rupjmaizes kārtojuma versija, jo rupjmaizes kārtai izmantota “Lāču” gatavā rīvmaize. Ja ir vēlēšanās un pacietība, noteikti ir vērts sākt ar rupjmaizes gabaliņu un to apgrauzdēt krāsnī un pēc tam samalt, rezultātā būs rupjāka struktūra kā šai receptē. 

Izejvielas (6 personām):

  • 1.5 glāze “Lāču” rupjmaizes rīvmaize
  • 6 ēdamkarotes brūnais cukurs
  • 1.5 tējk. malts kanēlis
  • 0.5 litrs dzērveņu ievārījums vai svaigas dzērvenes sablenderētas ar cukuru
  • 0.5 litrs saldais krējums (tauku saturs vismaz 35%, man vislabāk garšo un patīk “Smiltenes” krējumi, arī skābais)

Gatavošana:

  1. Uz sausas pannas uz nelielas uguns apgrauzdē rīvmaizi, cukuru un kanēli. Pa laiciņam apmaisa.
  2. Saputo saldo krējumu – saldummīļi var pievienot pāris karotes cukura.
  3. Kārtojumu liek glāzēs vai vertikālos deserta trauciņos – apakšā rupjmaizes kārtu, tad dzērvenes, tad saldo krējumu. Atkārto, kamēr trauks pilns. Dekorē ar veselām dzērvenēm.

 

Filed Under: Deserti Tagged With: Dzērvenes, Latvijas virtuve, Rīvmaize, Rudens, Rupjmaize, Saldais krējums

« Ķirbja un maltās gaļas sacepums
Baklažāni ar sezama sēkliņām »

Comments

  1. Diāna says

    March 21, 2017 at 09:46

    Varbūt derētu rīvmaizi sajaukt ar kādu šķidrumu, jo ja ēd uzreiz, tad šņirkst starp zobiem. Labi, vēl otrajā dienā.

    Reply

Trackbacks

  1. baltais runcis Latvijas blogāres apskats #24 (10.11.-16.11.). | baltais runcis says:
    November 19, 2014 at 18:49

    […] dzērienu par godu valsts dzimšanas dienai. Vēl var Latvijas dzimšanas dienai par godu uztaisīt rupjmaizes kārtojumu. Kristas blogā ir visnotaļ noderīga lieta- vaniļas mērces […]

    Reply

Leave a Reply to Diāna Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND