Skaistajā Ziemassvētku maratonā atlikušas vien vairs pāris dienas. Ja dāvanas skaisti sagūlušas zem eglītes, māja uzposta un egle ietērpta svētku rotā, tad īstais laiks ķerties pie ļoti svarīgās svētku daļas – ēdienkartes plānošanas. Šoreiz savu personisko ēdienkarti publicēšu nedaudz vēlāk, bet tagad par to, ko un kā gatavot Ziemassvētku galdam. Pārsvarā receptes no mana bloga, bet pa dažai pārbaudītai arī no citiem avotiem.
UZKODAS:
- Sviestā ceptas garneles – jūras velšu cienītājiem
- Žāvētas vistas salāti ar sinepju mērci – gatavoju, sagaidot 2014.gadu, lieliski salāti
- Baklāžanu un ķiploku pastēte – veģetāriešiem un vegāniem
- Guakamoles maizītes ar žāvētu zivi – gatavojam mazas kanapē nevis sviestmaižu formātu
- Laša pastēte – ideāli piemērota maizītēm, labi glabājas ledusskapī vairākas dienas
- Nēģmaizīte – tostēta franču maizes šķētīte + nēģa gabaliņš + krēmsiers saputots ar mārrutkiem + šķipsna cukura un sāls
- Svaigie garneļu salāti ar avokado – bloga lasītāju iecienīta recepte, svaigi un izdodas vienmēr
- Ātrās mini picas – garšos lieliem un maziem
- Siera un ķirbju mafini – lielisks papildinājums bufetes galdam un piedeva pie salātiem
- Siera cepumi – sāļās kūciņas, līdzīgas “vecrīgām”
GODA VIETĀ:
- Pienā sautēts cūkas cepetis – neparasts gaļas pagatavošanas veids, tomēr, izrādās ļoti ērts un atkartošanas vērts
- Jēra kāja ar sīpoliem un timiānu – jērs ir klasiska izvēle svētku galdam
- Cūkgaļas filejas medaljoni – recepte, kas gaļu “nesabojā”, vien papildina ar pāris harmoniskām sastāvdaļām
- Sulīgākais vistas cepetis – vislabāk garšos ar lauku vistu, jo labs labu nemaitā
- Liellopa steiks ar rozmarīna sviestu – ja pieejama kvalitatīva liellopa gaļa, tad steiks ir likumsakarīga izvēle
- Cūkgaļas ribiņas – šī gada mūsmāju “hits”, sulīgas un aromātiskas ribiņas
- Pīles krūtiņa ar dārzeņiem – pīle ir viena no manām mīļākajām gaļām un, pareizi pagatavota, tā ir īsta delikatese
- Lēni cepta cūkas pavēdere – pēc 3 stundām cepeškrāsnī cūkas vēders ir bezgala garšīgs
- Vistas cepetis karija mērcē – šis ir mūsu ģimenes iecienīts veids, kā pagatavot vistu brīvdienu maltītēm, garšos visiem Āzijas garšu cienītājiem
- Zivs fileja filo mīklas sainīšos – ja proti strādāt ar filo mīklu, tad šo ēdienu pagatvot būs tīrais nieks
- Teļa vaigi sarkanvīna mērcē – mūsmājās klasisks ēdiens viesu cienāšanai
- Laša fileja ar bazilika-pistāciju sviestu – salīdzinoši viegls ēdiens ar interesantu garšu savienojumu
- Lēnais vistas cepetis ar garšaugiem – mana labākā vistas cepeša recepte
- Tītars ar citrusu sviestu – gatavoju pirms dažiem gadiem, nav tik grūti, kā sākumā var šķist
- Laša rullīši baltvīna mērcē – interesanta, no Zviedrijas atvesta recepte
- Cūkgaļas fileja medus un sinepju mērcē – galvenais ir nepārcept gaļu, tad tā sanāks izcili sulīga
- Lasis fetas siera mērcē – iesācējiem virtuvē, turklāt mērce atsevišķi nav jāgatavo
PIEDEVAS GAĻAI:
- Krāsnī cepti kartupeļi ar parmezānu – nedaudz neparastāks kartupeļu pagatavošanas veids
- Medū ceptas bietes – derēs visai sarkanajai gaļai
- Glazēti burkāni – gatavošu arī šogad
- Ananāsu un sinepju mērce lasim – gatava 2 minūtēs!
- Baklažāni ar sezama sēkliņām – ātrākais un gardākais veids, kā pagatavot sātīgos baklažānus
- Kaperu mērce zivju ēdieniem – bez laktozes un piena produktiem, bet ļoti krēmīga
- Sarkano sīpolu marmelāde – mana mīļākā piedeva sarkanajai gaļai
KŪKAS UN CITI NAŠĶI:
- Biezpiena kūka ar augļiem un marmelādi – ļoti tradicionāla un piemērota latvieša garšas kārpiņām
- Svaigēdāju zemeņu “siera” kūka – praksē pierādījies, ka šī kūka garšo absolūti visiem
- Burkānu kūka ar kanēļa glazūru – klasisks Ziemassvētku kārums
- Skābā krējuma kūka ar kanēļa un riekstu pildījumu – no skata necila, bet pēc garšas īsts baudījums
- Skudru bumbas – vieglāk ēdams kā parastais skudru pūznis, īpaši garšos bērniem
- Baltās šokolādes siera kūka ar ogām – viena no populārākajām bloga receptēm
- Kokosriekstu un aveņu bezē kūka – tik gaisīga un satur salīdzinoši mazāk kaloriju kā citas kūkas
- Klasiskā siera kūka – populārākā bloga konditorejas recepte ar labām atsauksmēm
- Tiramisu siera kūka – kūka bez cepšanas un bez želatīna
- Mandeļu, bumbieru un kardamona kūka – mana mīļākā Ziemassvētku kūka!
- Šokolādes brauniji ar lazdu riekstiem – tiem, kam svētki nav svētki bez šokolādes
- Mazās siera kūciņas ar avenēm – atkrīt kūkas griešana gabalos
- Svaigēdāju šokolādes kūciņas – tiem, kas uzturā nedrīkst lietot piena produktus un glutēnu
- Siera kūka ar melleņu pildījumu – tieši tik grēcīga, cik izklausās
- Naidželas šokolādes kūka – burvīga kūka bez piena produktiem; pasniedzam ar karoti bezlaktozes saldējuma
- Baltās šokolādes un laima kūka – saldskāba un ļoti grezna
- Biezpiena siera kūka – biezpienmaizes un siera kūkas “bērniņš”
- Svaigēdāju ‘earl grey’ un citronu kūka – visiem melnās tējas faniem un ne tikai
- Kūciņas “Vecrīga” – varbūt pienācis īstais laiks apgūt Latvijas virtuves klasiku un pārsteigt viesus?
- Šokolādes braunijs ar ķirbju un krēmsiera pildījumu – rūdītiem šokolādes mīļiem
DESERTI:
- Panna cotta ar smiltsērkšķu ķīseli – tiem, kam garšo mūsu ziemeļu superogas
- Rabarberu semifreddo – ja saldētavā “aizķērušies” vasaras rabarberi, šis desertu varēs sagatavot pat nedēļu pirms svētkiem
- Piparkūku-jogurta deserts ar avenēm – ātri un vienkārši, gatavs 2 minūtēs
- Aveņu parfē – krēmīgs saldējums no aveņu ievārījuma: visi, kas garšo, prasa recepti!
- Baltvīnā cepti bumbieri – tīra un bagātīga garša
- Rupjmaizes kārtojums – Latvijas klasika
- Saldējuma kūciņas ar maskarpones pildījumu – manas vīramātes recepte, kuru baudījām pagājušajos svētkos
Atbildēt