Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Rauga pankūkas ar mannu

February 14, 2015 1 Comment

Recepte tapusi sadarbībā ar "Dobeles dzirnavnieku"

Recepte tapusi sadarbībā ar “Dobeles dzirnavnieku”

Šī ir tradicionālā Marokas recepte, kurā kviešu milti tiek kombinētu ar mannu. Pankūkas būs piemērotas arī veģetāriešiem un vegāniem, kā arī tiem cilvēkiem, kas nepanes piena produktus un olas. Pankūkas izdodas pufīgas un “sulīgas” – tradicionāli Marokā tās ēd kopā ar mērci, ko veido medus un sviests. Latvijas versijā garšos labi kopā ar pūdercukuru vai karameļu mērci.

Izejvielas (3-4 personām):

  • 330 grami “Dobeles dzirnavnieka” mannas
  • 115 grami “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
  • šķipsniņa sāls
  • 45 grami cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 650 ml silta (bet ne karsta) ūdens
  • 1 ēdamk. sausā rauga
  • eļļa cepšanai
  • pūdercukurs pasniegšanai

 Gatavošana: 

  1. Lielā bļodā kopā samaisa mannu, miltus, sāli, cukuru un cepamo pulveri. Raugu iemaisa nelielā ūdens daudzumā. Pārējo ūdeni un rauga maisījumu lej bļodā ar miltiem. Visu kārtīgi samaisa ar mikseri vai virtuves kombainu, lai izveidotos viendabīga (šķidra) mīkla.
  2. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltumā uz 20-30 minūtēm. Mīkla ir gatava cepšanai, kad tā virspusē ir kļuvusi gaišāka un izveidojušies daudzi burbuļi, kā arī konsistence būs kļuvusi daudz biezāka.
  3. Pankūkas cep 10 centimetru diametrā uzkarsētā eļļā uz vidējas uguns, kamēr to maliņas ir kļuvušas zeltaini brūnas. Pasniedz karstas.

Filed Under: Konditoreja, Pankūkas Tagged With: Bērniem, Brīvdienu brokastīm, Brokastis, Manna, Marokas virtuve, Pankūkas, Pūdercukurs

« Baklažānu sacepums ar Parmas sieru (baklažānu “parmigiana”)
Vista jamaikiešu gaumē »

Comments

  1. Laura says

    February 28, 2015 at 18:14

    Izcili garšīgas pankūkas! :) Recepte jau aiziet tautās! Un manai draudzenei dēliņš teicis, ka tagad katras brīvdienas ēdīšot tikai šīs pankūkas! Paldies!

    Reply

Leave a Reply to Laura Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Ideāli piemērota zupa, ko gatavot no pašu izaudzētām dārza veltēm! https://t.co/wRYTAlDlrr August 31, 2018 09:53
  • Kā interesanti un vienkārši pagatavot ko gardu no aprikozēm? Lūk, ideja! https://t.co/XnTXrgKs9c June 12, 2018 09:49
  • @lindasvirtuve

Tags

Augļi Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Konservēti tomāti Kūka Lunchbox Mafini Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pavasaris Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Āboli Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2019 · Foodie Pro Theme On Genesis Framework · WordPress · Log in