Šī ir viena no receptēm, kas tapa intuitīvi un garšoja tik labi, ka uzreiz nonāca to ēdienu “plauktiņā”, ko sauc: “Noteikti atkārtot!”. Ar dārzeņiem noteikti var variēt – tieši šajā konkrētajā kombinācijā man ļoti patika fenhelis savienojumā ar citrona aromātu, harmoniski un neparasti reizē. Vasarā noteikti var izmantot sviesta pupiņas zaļo pupiņu vietā.
Izejvielas (4 personām):
- 250 grami zaļo pākšu pupiņu, nogriezti galiņi
- 2 mazi vai 1 liels fenhelis, sagriezti gabalos
- 2 ēdamk. olīveļļas
- žāvētas garšvielas – es izmantoju Latvijā ražotu “Pededzes” garšvielu, kuras sastāvā ir žāvēti burkānu, puravu, sīpolu gabaliņi, kā arī raudene, pētersīlis un ķiploks (skat.foto)
- miziņa no 1 maza bio citrona vai no puses lielāka
- 1 ēdamk. citronu sulas
- 2 ķiploka daiviņas, izspiestas caur ķiploku spiedi vai Latvijā ražotais “Dabas spēka” produkts “Asumiņš”, kura sastāvā ir kaltēti un smalcināti ķiploki (96%), dilles un pētersīļi
- sāls
- 4 vistas gabali (vēlams visas 4 filejas vai visi 4 gabali ar kaulu, lai vienāds cepšanas laiks)
Gatavošana:
- Pupiņas un fenheļa gabalus liek bļodā, pievieno 1 karoti olīveļļas, garšvielas, kā arī citrona sulu un miziņu, izmaisa un atstāj marinēties uz 30 minūtēm.
- Otru karoti olīveļļas samaisa ar ķiploku vai garšvielu maisījumu, pievieno šķipsniņu sāls. Ar otiņu pārsmērē vistas gabalus un arī notiek marinēties uz 30 minūtēm.
- Cepeškrāsni uzkarsē uz 200 grādiem.
- Uz cepampannas liek vistas gabalus. Pannu pārklāj ar foliju, cep 20 minūtes. Foliju noņem turpina cep vēl 10 minūtes,vienmērīgi pāri liek dārzeņus. Turpina cep 20 minūtes (fileju 10 minūtes), un pārbauda vistas un dārzeņu gatavību.
Atbildēt