Lindas Virtuve

Vēdera un acu priekam

  • Sākums
  • Pavārgrāmata
  • Mana pieredze
  • Kontakti
  • Par mani

Magoņu un citronu glazūrkēksiņi

April 10, 2015 2 Comments

IMG_0552Šos glazūrkēksiņus jeb cupcakes gatavoju Lieldienās un dekorēju tos ar glazētām mandelēm un šokolādes oliņām. Bet gan kēksiņš, gan glazūra ir tik izcilas konsistences, ka šie mazie gardumi iederēsies uz jebkuru viesību un svētku galda. Vienbalsīgi atzinām šo par vislabāko izmēģināto kēksiņu recepti, kāda jebkad izmēģināta. Pirmo reizi izmēģināju Gemosā iegādātos mafinu papīriņus ar folija iekšpusi – tie ir lieliski, jo ir stingrāki, pēc cepšanās nemaiza savu formu un izskatu, iesaku. 

Izejvielas (12 gab.):

  • 225 grami kviešu miltu
  • 1.5 tējk. cepamā pulvera
  • 175 grami cukura (es izmantoju golden caster sugar, kuru var iegādāties Gemosā)
  • miziņa no viena bio citrona (ne-bioloģiskos citronus izmantot nedrīkst, jo to mizu pārklāj ar vasku – ir valstis, kur pie šiem citroniem veikalos ir plāksnītes ar uzrakstu, ka miziņa nav ēdama, lai brīdinātu pircējus!)
  • 2 tējk. magoņu sēkliņu
  • 3 olas
  • 100 grami bezpiedevu jogurta
  • 175 grami sviesta

Dekorēšanai:

  • 300 grami krēmsiera
  • 3 ēdamk. citrona sulas
  • 50 grami pūdercukura

Gatavošana:

  1. Izkausē sviestu un noliek atdzesēt.
  2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. 12-vietīgajā mafinu formā saliek mafinu papīrīšus.
  3. Lielā bļodā ber miltus, cepamo pulveri, cukuru, citrona miziņu un magoņu sēkliņas. Otrā bļodā kopā sakuļ olas ar bezpiedevu jogurtu un atdzesēto sviestu.
  4. Abu bļodu saturus savieno kopā un maisa, kamēr izviedojas viendabīga masa. Ar karoti liek mafinu formiņās un krāsnī cep 20-22 minūtes vai kamēr kociņš no kēksiņa iznāk ārā sauss. Izņem no krāsns un atdzesē.
  5. Pagatavo masu dekorēšanai: visas sastāvdaļas liek bļodā un ar ēdamkaroti rūpīgi lēnām izmaisa, kamēr pazuduši pūdercukura “bumbulīši”. Liek konditorejas tūtā un dekorē kēksiņus. Ja vēlas, pa virsu liek dekorācijas.

IMG_0650

 

 

Filed Under: Konditoreja Tagged With: Citrona miziņa, Citrona sula, Citroni, Glazūrkēksiņi, Kapkeiki, Lieldienu ēdiens, Magones

« Ātrā bumbieru un lazdu riekstu kūka
Liellopa mēles un lēcu salāti »

Comments

  1. Inga says

    April 25, 2015 at 23:50

    Paldies par recepti!. Ko izmaisa otrajā punktā?
    Un piektajā iezagusies kļūda – tūtas vietā tēta :)

    Reply
    • Linda Tellgrena says

      April 26, 2015 at 09:57

      Inga, paldies, ka pamanīji!

      Reply

Leave a Reply to Inga Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Meklēt

Twitter

  • Mans pirmklasnieks zīmē, skatoties #CountdowntoMars 🙌 https://t.co/doRignfvvm February 18, 2021 20:51
  • Dzīvei pietrūkst salduma? Jauna #recepte blogā - cepumu kūka ar zemesriekstiem un karameli (bez cepšanas): https://t.co/nrp0UqWr8j February 7, 2021 15:09
  • @lindasvirtuve

Tags

Banāni Bez glutēna Bez govs piena produktiem Bez laktozes Bezpiedevu jogurts Burkāni Bērniem Cepumi Citrona sula Citroni Cukīni Itālijas virtuve Kanēlis Kartupeļi Kikkoman Kokosriekstu skaidiņas Kūka Mandeļu milti Medus Ogas Paprika Pie kafijas Pētersīļi Pūdercukurs Rieksti Saldais krējums Siers Skābais krējums Sojas mērce Sviests Svētku galdam Sīpols Tomāti Tumšā šokolāde Vasara Veģetāri Vistas fileja Zemenes Ziema Ziemassvētku ēdieni Ātri un veselīgi Ātri un vienkārši Āzijas virtuve Ķiploki Šokolāde

Copyright © 2021 · Lindas Virtuve · SIA MINIGRAND