Kad ciemos nāk ciemiņi, kuru uzturā dod priekšroku augu valsts izcelsmes produktiem, nākas ķerties pie jaunu recepšu izmēģināšanas. Šoreiz kārta pienāca marmorkūkai – pilnīgi bez piena produktiem un bez olām. Lieliska ar glāzi auksta piena. Ja gribas vēl ko nedaudz grēcīgāku, var pagatavot ātro šokolādes glazūru (kakao pulveris plus cukurs, uzvārīts).
Izejvielas:
- 230 grami miltu (es izmantoju 150 gramus kviešu miltu un 80 gramus speltas miltu)
- 1.5 tējk. cepamā pulvera
- 130 grami cukura (izmantoju brūno nerafinēto)
- šķipsniņa sāls
- 1 tējk. vaniļas pastas (vai ekstrakta vai cukura)
- 180 grami kokosriekstu eļļas, izkausētas
- 240 grami sojas piena (vai kāda cita “alternatīvā” piena)
- 2 ēdamk. kakao pulvera
- 4 ēdamk. dabiskā zemesriekstu sviesta (izvēlējos “crunchy” versiju)
Gatavošana:
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 grādiem. Ietauko cepamo formu vai izklāj ar cepamo papīru (šoreiz es izmantoju “Emile Henry” kvadrātaino cepamo formu).
- Lielā bļodā sajauc kopā miltus, cepamo pulveri, cukuru un sāli.
- Otrā bļodā kopā sakuļ eļļu, pienu un vaniļas ekstraktu. Abu bļodu saturu sajauc kopā, kamēr izveidojas viendabīga masa.
- Pusi no iegūtās masas ielej atsevišķā bļodā, pievieno kakao pulveri un izmaisa. Otrajai mīklas daļai pievieno zemesriekstu sviestu, samaisa.
- Pusi no zemeskriekstu sviesta mīklas masas lej sagatavotajā formā, izlīdzina. Pāri lej pusi šokolādes mīklas, izlīdzina. Noslēdz ar atlikušo šokolādes mīklu, izlīdzina. Tad ņem ēdamkaroti un atlikušo zemesriekstu masu liek 4 vietās pa kūkas virspusi. Ar karotes kātu nedaudz “sajauc” abas mīklas kopā, izveidojot abstraktu rakstu.
- Cep cepeškrāsnī aptuveni stundu vai kamēr kociņš no kūkas iznāk ārā sauss – vegānajām kūkām cepšanas laiks mēdz ļoti variēt, tāpēc šīs kūkas īpaši “jāpieskata”. Atdzesē un bauda!
Iedvesma: One Green Planet
Atbildēt