Nav nekāds noslēpums, ka ķirbis lieliski garšo arī desertos. Šajā receptē tas savienojumā ar krēmsieru veido aromātisku un dekoratīvu kārtu virs tradicionālā braunija. Garšos visiem šokomīļiem.
Garšvielas var kombinēt pēc savas gaumes.
Izejvielas (12 gabaliņiem):
Ķirbja kārtiņai:
- 300 grami ķirbja, sagriezta gabaliņos
- 30 grami cukura
- ja vēlas, garšvielas: 1.5 tējk. malta kanēļa, 0.5 tējk. maltu smaržīgo piparu, 0.5 tējk. malta muskatrieksta, 0.5 tējk. malta ingvera
- 100 grami krēmsiera
- 1 XL izmēra lauku ola
Braunijam:
- 250 grami tumšās šokolādes
- 200 grami sviesta istabas temperatūrā
- 100 grami cukura
- 3 XL izmēra olas
- 75 grami miltu
- 50 grami kakao pulvera
- 1 tējk. cepamā pulvera
- 0.5 tējk. jūras sāls
- ja vēlas – 80 grami pekanriekstu vai valtiekstu, rupji sakapāti
Gatavošana:
- Ķirbja gabaliņus kopā ar cukuru, garšvielām (ja izmanto) un 80 ml ūdens sautē, līdz ķirbis kļuvis mīksts. Sablendē vai izberž caur sietu. Atdzesē. Ķirbja masai pievieno krēmsieru un olu.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.
- Šokolādi izkausē ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī.
- Sviestu un cukuru saputo, līdz sviests kļūst gaišāks. Pievieno olas un turpina putot vēl pāris minūtes. Iemaisa šokolādi.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā miltus, kakao pulveri, cepamo pulveri un sāli. Pievieno olu un sviesta masai, kārtīgi izmaisa. Pēdējos iemaisa riekstus (ja izmanto).
- Šokolādes mīklu lej 20 cm x 20 cm cepamajā pannā, kura ietaukota un izbārstīta ar miltiem. Pa virsu lej ķirbja un krēmsiera kārtu. Ar karotes kātu mīklā “ieraksta” divus astotniekus, tādējādi iegūstot marmora efektu, abām kārtām nedaudz sajaucoties.
- Cep 30 minūtes, izņem no cepeškrāsns un atdzesē. Izņem no pannas un sagriež kvadrātformas gabaliņos.
Lelde says
Sveika! Kādu krēmsieru Tu iesaki? Paldies!
Linda Tellgrena says
Par labāko uzskatu Rimi nopērkamo ICA krēmsieru – tam sastāvā nav nevienas “liekas” vielas, arī konsistence laba.