Svētku laikā ātri pagatavojamas uzkodas ir zelta vērtē. Šos skaistos, kraukšķīgos un gardos Āzijas pelmenīšus var uzburt dažu minūšu laikā, turkāt kraukšķīguma iegūšanai tie nav jāvāra eļļā, pietiek ar dažām minūtēm cepeškrāsnī.
Pildījumam izmantoju gardos “Castello” sierus, kuri šogad papildināja manu svētkus galdu. Siera veidu un garšu var izvēlēties pēc noskaņojuma un savas gaumes – šoreiz izmantoju ananāsu sieru ar riekstiem, bet zilā siera mīļotāji var izmantot to, klasisku garšu cienītāji – siera ar tomātu un baziliku vai sieru ar zaļumu “mētelītī”.
- 12 “wonton” pelmeņu “papīrīši” jeb mīkla (iegādājami “Gastronome” un “Stockmann” veikalos saldēto produktu stendos)
- 1 iepakojums “Castello” krēmsiers ar ananāsiem
- jūras sāls pēc garšas
- 1 ola, viegli sakulta
- eļļa bez aromāta apsmērēšanai vai eļļas aerosols (iegādājams “Gemosā”)
Gatavošana:
- “Wonton” pelmeņu mīklu izņem no saldētavas un atlaidina istabas temperatūrā vai atstāj uz nakti ledusskapī. Pēc iepakojuma atvēršanas neizmantotos apsedz ar mitru dvieli, lai tie neizžūtu.
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 205 grādiem.
- Ņem pa viena mīklas aplītim un apļa vidū liek siera gabaliņu. Ja vēlas – uzkaisa nedaudz jūras sāls. Apļa malas apsmērē ar sakulto olu un ar pirkstiem saspiež tās kopā, veidojot “X” formu. Pelmenīšus kārto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Tad, izmantojot otiņu (silikona vai dabīga materiāla) katru pelmenīti apsmērē ar eļļu (t.sk. maliņas). Vēl ērtāk izmantot eļļas aerosolu. Liek krāsnī un cep, līdz tie kļūst gar maliņām zeltaini brūni. Pasniedz nekavējoties.
Atbildēt